Cardo con coello guisado en salsa de tomate

  • Segundo plato
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Región
País Vasco País Vasco
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
De 30 minutos a 1 hora
Cardo con coello guisado en salsa de tomate

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kcal
204 10%
Azúcares
5,3g 6%
Grasas
9g 12%
Grasas saturadas
2g 11%
Sal
1g 11%
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Modo de preparación

Picamos o allo, mesturámolo co sal e untamos con isto a superficie dos pernís do coello, que despois sofriximos nunha cazola baixa co aceite de oliva quente. En estando lixeiramente dourada a superficie e sen que chegue a queimarse o allo, agregámoslle a salsa de tomate caseira, tapamos a cazola e deixamos cociñar a lume manso durante 40 minutos. Unha vez cociñado o coello, escorremos o cardo da conserva, mesturámolo co prebe do coello, dámoslle un fervor de dous minutos, poñemos a punto de sal e servímolo no momento, deitándolle por riba unhas pementas variadas.
Receita saborosa, substanciosa e lixeira, que combina alimentos fáciles de dixerir e con poucas calorías. Pódese usar como prato principal no menú, xa que reúne variados nutrientes: as vitaminas, os minerais e a fibra do cardo, canda as proteínas de alta calidade do coello, adubado coas graxas saudables do aceite de oliva. O complemento perfecto podería ser un alimento rico en hidratos de carbono: ben un anaco de pan ou algo de arroz ou pasta como acompañamento.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 400 g cardo en conserva
  2. 600 g coello
  3. 300 g salsa de tomate
  4. 2 dientes de allo
  5. 20 ml de aceite de oliva (dúas culleradas)
  6. Un chisco de sal
  7. Pementas variadas

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/