Bakailao eta eskarola entsalada, ziape saltsarekin
- Lehenengo platera
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 240 12%
- Azúcares
- 2,6g 3%
- Grasas
- 16g 22%
- Grasas saturadas
- 3g 13%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Garbitu eskarola eta kendu hostoak.
Sartu bakailao zatia ur berotan eta orriak atera daitezkeenean atera uretatik eta kendu orri horiek.
Zuritu patatak eta egosi ura eta gatzarekin eta biguntzen direnean, utzi hozten.
Irabiagailuan irabiatu ozpina, ziapea, gatz pixka bat eta mugitzeari utzi gabe olioa bota pixkanaka.
Jarraian, txikitu patatak eta prestatu entsalada. Pataten eta eskarolaren gainean, bakailao orriak jarriko ditugu.
Entsaladari ziape-saltsa botako diogu.
Perrexil txikitua edo tipuleta txikitua erabiliko dugu dekoratzeko.
Entsaladek itxura osasuntsua dute, izan ere, barazkiak gordinik kontsumitzen dira eta ondorioz beren propietate guztiak ahalik eta gehien aprobetxatzen dira, berorik erabiltzen ez denez nutriziorik galtzen ez dutelako. Oraingo hau oso entsalada egokia da, barazkiak, patata eta bakailaoa ditu eta ondorioz, bitaminak eta mineralak, karbohidratoak eta kalitatezko proteinak, hurrenez hurren. Nutrizio-ekarpen hauez gain, oliba-olioaren gantz osasungarriak ditu. Ondorioz, platerkada bat ona hartu eta fruta edota esneki soil bat hartuz gero, plater bakarra izan daiteke.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g eskarola
- 200 g gezatutako bakailao
- 2 patata
- 10 g ziape
- 60 ml oliba-olio
- 20 ml ozpin
- Gatz apur bat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
