Batido de iogur e froita fresca con froitos secos
- Sobremesa
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 211 11%
- Azúcares
- 27g 30%
- Grasas
- 8g 11%
- Grasas saturadas
- 3g 14%
- Sal
- 0,1g 2%
Modo de preparación
Pelamos as peras e os plátanos e cortámolos en rodas.
Facemos zume das dúas laranxas e do limón.
Con axuda do batedor, trituramos as peras e o plátano co zume de laranxa e limón.
Unha vez conseguido o batido de froitas, engadimos os iogures de un en un ata conseguir a textura desexada.
Servimos os batidos en cuncas individuais, decorándoos con anacos pequenos de froitos e froitas secas como noces, abelás torradas ou uvas pasas, por exemplo.
Este refrescante batido cuxos ingredientes principais son a pera, o plátano e a laranxa, ademais do iogur, resulta unha fonte importante de vitaminas como pro-vitamina A, ácido fólico, vitamina C e minerais. O iogur enriquéceo en proteínas de boa calidade, calcio, vitaminas do grupo B e liposolubles A e D. As noces e as abelás incrementan o valor nutricional, sobre todo pola súa riqueza en graxas cardiosaudables. O consumo de froitas desecadas é unha boa estratexia para substituír a adición de azucres aínda que as froitas xa son alimentos de sabor doce de por si. Esta receita está aconsellada para todas as idades e, en especial, para fomentar o consumo de froita e en froitos secos, entre aqueles a quen lles custa consumir as racións recomendadas destes alimentos tan beneficiosos para a saúde. Unha receita que podemos incorporar como sobremesa, almorzo ou petisco en calquera momento do día.
Ingredientes (4 personas)
- 4 iogures naturais
- 1 pera
- 1 plátano
- 2 laranxas
- 1 limón
- 50 g de noces peladas, abelás torradas e uvas pasas
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
