Cabaciñas reenchidas con tofu e verduras
- 3572 visitas
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 133 7%
- Azúcares
- 3,9g 4%
- Grasas
- 10g 14%
- Grasas saturadas
- 1,5g 8%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Cortamos en cilindros as cabaciñas, baleirámolas, untámolas con aceite de oliva e cun pouco de sal e introducímolas no microondas durante cinco minutos a máxima potencia.
Por outra banda salteamos cun chisco de aceite de oliva as puntas dos espárragos verdes e mais a cenoria pelada e cortada en bastóns, e unha vez salteado todo mesturámolo co tofu.
Esta mestura poñémola a punto de sal, dámoslle un toque de pementa e reenchemos con ela as cabaciñas. Despois introducímolas no forno microondas a potencia media durante cinco minutos.
Servimos quente, en compañía dunha salsa de tomate caseira.
Un xeito doado, rápido, nutritivo e orixinal de introducir na alimentación cotiá novos alimentos como o tofu. Ademais de probar novos sabores, esta receita proporciona ideas para aumentar o consumo de proteína vexetal en detrimento da proteína animal. Cómpre ter en conta que, segundo os resultados dos últimos estudos sobre hábitos de consumo por parte da poboación xeral, o noso consumo de proteína animal está a ser desproporcionado.
Ingredientes (4 personas)
- 2 cabaciñas
- 100 g de espárragos verdes
- 100 g de cenoria
- 200 g de tofu
- 200 g de salsa de tomate caseira
- 40 ml de aceite de oliva
- Un chisco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
