Carxofes amb gambes al microones

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Carxofes amb gambes al microones

Descargar

kcal
140 7%
Azúcares
4,8g 5%
Grasas
6g 9%
Grasas saturadas
1g 5%
Sal
0,5g 9%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

En un recipient apte per al microones col·loquem l'all tallat a la brunesa (trinxat ben fi) amb un raig d'oli d'oliva verge. Tapem amb un paper de plàstic transparent perforat amb uns foradets perquè en surti el vapor de la cocció i ho fem coure a potència màxima durant 30 segons. Afegim a aquest saltat les carxofes amb el vi blanc i ho fem coure a potència màxima durant 2 minuts, tapades amb el paper de plàstic transparent. Traiem del microones el recipient, ho remenem, hi afegim les gambes, la farina de blat de moro dissolta en unes cullerades d'aigua, i el tornem a introduir tapat al microones a potència màxima durant 1 minut. Ho traiem del microones, hi afegim el julivert ben trossejat i deixem que el conjunt reposi tapat durant 2 minuts. Ho remenem per fer lligar la salsa i ho servim a l'instant.
Les carxofes són verdures de sabor molt particular. En l'aspecte nutricional en destaca l'aportació d'àcid fòlic i de minerals com ara el potassi, a més de substàncies que li donen el sabor lleugerament amargant. En aquesta recepta, aquests nutrients es complementen amb els de les gambes, font de proteïna de qualitat, amb molt poc greix i per tant amb una càrrega calòrica molt baixa. Cal afegir-hi les propietats beneficioses del sofregit d'alls que acompanya el plat. El fet que aquesta recepta es prepari al microones fa que es preservin molt millor els nutrients i el sabor de les carxofes, ja que no es produeix un excés d'aigua, en el qual queden dissolts diversos minerals.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 400 g de cors de carxofes fresques quan és temporada, o en conserva
  2. 300 g de gambes pelades
  3. 2 grans d'all
  4. 10 ml de vi blanc
  5. 20 ml d'oli d'oliva
  6. 5 g de farina de blat de moro
  7. Unes fulles de julivert
  8. Un pessic de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/