Cebiche de lluç
- Entrants
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- D'1 a 2 hores

- kcal
- 198 10%
- Azúcares
- 4,2g 5%
- Grasas
- 12g 17%
- Grasas saturadas
- 1,7g 8%
- Sal
- 0,5g 9%
Modo de preparación
Com que en aquesta recepta no sotmetrem el peix a un procés per cuinar-lo amb calor i no arribarà als 65º C, cal que evitem d'una altra manera els possibles problemes amb l'anisakis. És per això que, un cop net el peix, el congelarem en un recipient tapat durant almenys 24 hores. En farem la descongelació dins del frigorífic, per tal que sigui un procés lent, no es trenquin les fibres del peix i quedi igual com si fos fresc.
Netegem i tallem el peix a trossos petits, sense pell ni espines. Pelem i tallem l'alvocat, la ceba vermella i l'all a la brunesa (a daus molt petits) i també trossegem el bitxo i el coriandre fresc. Salpebrem el peix en un bol i hi afegim el suc de les llimes i la ratlladura de la pell d'una de les llimes.
Mesclem el peix amb cura de no trencar-ne les fibres, hi afegim l'alvocat, la ceba vermella, l'all, el bitxo, el coriandre fresc, dues cullerades d'oli d'oliva i ho remenem vigilant que el peix quedi sencer. Tapem el recipient on hem preparat el cebiche i deixem el peix marinant dins de la nevera durant 1 hora. Es pot servir com a tapa o acompanyant una amanida.
El cebiche és un plat molt saludable, altament nutritiu i ple de grans beneficis per a l'organisme. En aquesta ocasió la base és el lluç, un peix blanc, baix en greix i amb propietats nutricionals destacades com la presència de iode, fòsfor, seleni i vitamines B3 i B12. Es prepara amb llima, rica en vitamina C i amb alvocat, que aporta calories a través de greixos vegetals cardiosaludables. Una recepta molt recomanable per a l'estiu, ens permet prendre peix amb aliments vegetals en fred.
Ingredientes (4 personas)
- 500 g de lluç frescn
- 1 alvocatn
- 2 llimesn
- 1 ceba vermellan
- 1 gra d'alln
- Unes fulles de coriandren
- 20 ml d'oli d'oliva vergen
- Un pessic de saln
- 2 g de pebre blancn
- Una punteta de bitxo
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
