Cigrons amb espinacs i bacallà

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Cigrons amb espinacs i bacallà

Descargar

kcal
359 18%
Azúcares
2,5g 3%
Grasas
13g 18%
Grasas saturadas
1,6g 8%
Sal
0,5g 8%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Posem els cigrons en remull la nit anterior. Posem el bacallà a dessalar durant 24 hores, i en canviem l'aigua almenys cada 8 hores. Traiem el bacallà de l'aigua, li traiem la pell i les espines, l'assequem i l'esmicolem. Rentem els espinacs, els escorrem i els trossegem. Posem al foc una olla amb aigua abundant i hi afegim la meitat de l'oli, els alls sencers sense pelar i amb un tall, i mitja ceba pelada. Quan estigui a punt de bullir hi afegim els cigrons perquè coguin a foc lent, tapats, fins que estiguin tendres (unes 2 hores). A continuació, hi afegim el bacallà i els espinacs i ho deixem coure tot junt uns 10 minuts. Mentrestant, posem al foc una paella amb la resta de l'oli. Quan estigui calent, abaixem el foc i hi afegim la resta de la ceba ben picada, i ho anem remenant. Quan la ceba estigui tova, hi afegim el pebre vermell, remenant bé per evitar que es formin grumolls i es cremi el pebre vermell. Hi afegim unes cullerades del brou dels cigrons i ho barregem tot bé. Apugem el foc i ho ofeguem remenant-ho amb una cullera de fusta durant 1 minut. Ho aboquem a l'olla dels cigrons, remenem i ho deixem coure a foc lent durant uns 15 minuts, amb l'olla destapada.
Els cigrons, com la resta de llegums, destaquen per les seves qualitats nutritives interessants. Són una bona font d'hidrats de carboni complexos, proteïnes vegetals, vitamines, minerals i fibra. Aporten una quantitat de greix molt baixa i, si es couen amb aliments que no n'augmenten el contingut de greix (sense xoriço, botifarrons, cansalada...), com en aquest cas, són un plat més que recomanable per dur una alimentació saludable. Els espinacs enriqueixen el plat amb vitamines, minerals, fibra i substàncies amb acció antioxidant, entre les quals destaca la provitamina A i l'àcid fòlic. Amb el contingut d'espinacs i ceba, afegim una ració de verdura a la recepta. A més, porta una petita quantitat de bacallà, que hi suma proteïnes d'alta qualitat pràcticament sense aportar-hi greixos ja que el bacallà és un peix blanc i dona un sabor molt característic al plat. En definitiva, resulta una recepta molt completa que es pot prendre molt bé com a plat únic.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 250 g de cigrons
  2. 250 g d'espinacs
  3. 200 g de bacallà
  4. 50 ml d'oli d'oliva
  5. 150 g de ceba
  6. 2 grans d'all
  7. pebre vermell dolç
  8. Un pessic de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/