Copa de amorodos e iogur

  • Sobremesa
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad para principiantes
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Copa de amorodos e iogur

Descargar

kcal
126 6%
Azúcares
14g 15%
Grasas
3,5g 5%
Grasas saturadas
1,6g 8%
Sal
0g 1%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Lavamos os amorodos, cortámolos e mesturamos co azucre e unhas pingas de vinagre de viño, deixándoos macerar durante 20 minutos a temperatura ambiente. Batemos os iogures ata facelos cremosos. Montamos a copa facendo dúas capas de amorodos cortados, crema de iogur e copos de avea botados a modo de separación. Reservamos no frigorífico ata o momento de servir, no que decoraremos cuns anaquiños de amorodos, algún froito seco crocante, ou uns copos de avea...
Entre as propiedades nutritivas do iogur salienta a presenza de proteínas de alta calidade, calcio, e vitaminas A e D. Prepárase con amorodos, unha froita de tempada cunha abundante cantidade de vitamina C, que ten acción antioxidante. Mestúrase con copos de avea, o que suma calorías a partir de hidratos de carbono complexos. É unha receita que se pode consumir sen problema sempre e cando non estea contraindicado, por exemplo, se se padece alerxia ás proteínas do leite de vaca.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 4 iogures natural (500 gramos)
  2. 200 g de amorodos maduros
  3. 10 g de azucre
  4. 50 g de copos de avea
  5. Unhas pingas de vinagre de viño branco

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/