Crema Saint-Germain de pèsols amb porros fregits

  • Primer plat
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Crema Saint-Germain de pèsols amb porros fregits

Descargar

kcal
279 14%
Azúcares
4,3g 5%
Grasas
19g 28%
Grasas saturadas
3g 16%
Sal
0,5g 8%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Rentem el porro, pelem la pastanaga i la patata i ho tallem tot en trossos grossos. Reservem un porro tallat en juliana per a la guarnició. En una cassola escalfem l'oli d'oliva verge i hi ofeguem els alls pelats i la ceba pelada i picada. Quan la ceba estigui transparent, hi afegim el porro, la pastanaga, la patata i els pèsols frescos o ben escorreguts si els fem servir en conserva. Els ofeguem durant 2 minuts i els remullem fins a cobrir-los amb l'aigua. Ho cuinem tot amb un bull suau i continu durant 40 minuts. Hi afegim una mica de sal i ho triturem amb ajuda d'una batedora fins a aconseguir una crema uniforme. Si queda massa espessa, s'hi pot afegir una mica de llet o d'aigua. En el moment de servir, ho acompanyem d'un rajolí d'oli d'oliva verge i d'unes tires de porro netes i saltejades lleugerament en una paella antiadherent amb una gota d'oli d'oliva i sal.
Una recepta molt saludable i saborosa i que ajuda a consumir pèsols potser d'una manera diferent de les habituals, de forma que facilita prendre les racions recomanades de llegums, la presència idònia dels quals seria almenys de 3 vegades a la setmana. Com que la crema es fa amb la batedora, evitem la pèrdua de nutrients, fonamentalment de fibra. En aquest cas, el llegum va acompanyat de verdures, fet que afegeix encara més propietats beneficioses al plat. Amb aquesta recepta, aportem una ració de llegums, una ració de verdures i dues racions d'oli d'oliva verge, tots aliments d'origen vegetal, entre els quals destaquen l'aportació d'hidrats de carboni complexos, proteïna vegetal, vitamines, minerals i greixos cardiosaludables. Una recepta adequada per als més petits (potser caldrà tenir una mica de cura amb les tires de porro saltejades fins als 3-5 anys) per a introduir-los els pèsols sense el perill d'ennuegament, i com que a més la crema es fa amb altres verdures, se suavitza una mica el gust del plat.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 500 g de pèsols frescos o en conserva
  2. 100 g de ceba
  3. 100 g de pastanaga
  4. 200 g de porro
  5. 100 g de patates
  6. 4 alls
  7. 80 ml d'oli d'oliva verge
  8. Un pessic de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/