Mamia eztiarekin eta basoko fruituekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- 30 minututik ordubetera

- kcal
- 203 10%
- Azúcares
- 24g 27%
- Grasas
- 8g 12%
- Grasas saturadas
- 5g 26%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Kazuela batean esnea berotuko dugu, gatz apur batekin eta su baxuan, biratzeari utzi gabe 5 minutuz eta irakitea eragotziz. Banako edalontzi txikietan basoko fruituen oinarri bat eta 3 tanta gatzagi jarriko ditugu. Edalontzi horietan guztietan eta kontu handiz esne beroa botako dugu, basoko fruituekin nahas ez dadin. Hozkailuan utziko ditugu epeldu eta mamia lortu arte.
Jateko unean, ezti epela botako dugu mamiaren gainazalean.
Mamia kaltzio askoko elikagaia da eta hasierako esneak baino koipe-maila zertxobait altuagoa du, nahiz eta ez den oso altua, % 5 koipe-materia inguru izango du. Esne-koipeak D bitamina du, kaltzioa era optimoan aprobetxatzeko funtsezkoa dena. Kaloria-balioa igo egiten da errezetan, eztiak dituen azukre soilak gehitzen duen energia da hori. Pertsona diabetikoetan, gomendagarria da azukre horiek sakarinagatik ordeztea. Basoko fruituak ere badituenez, antioxidatzaile kantitate aparta lortuko dugu, batez ere, A eta E probitamina eta C bitamina moduan. Postre zaporetsu eta nutritibo hau merienda gisa edo jende helduen edo txikienen bazkariko edo afariko postre gisa har daiteke. Beste esneki bat gehiago da, jogurtaz, esneaz eta gazta freskoaz gain, gure dietako esnekien barietate handiagoa izateko.
Ingredientes (4 personas)
- 500 ml esne oso
- 50 g mugurdi
- 50 g masusta
- 50 g ahabi
- 80 g ezti
- Gatz pixka bat
- Gatzagi likidoa
sReceta online en:
