Quallada amb mel i fruites del bosc
- Postres
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 203 10%
- Azúcares
- 24g 27%
- Grasas
- 8g 12%
- Grasas saturadas
- 5g 26%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Escalfem la llet en una cassola, amb un pessic de sal i a foc lent, sense deixar de remenar durant 5 minuts evitant que bulli. En vasets individuals fem una base amb els fruits del bosc i 3 gotetes de quall. Hi aboquem la llet calenta amb molta cura perquè no es barregi amb els fruits del bosc. Ho deixem temperar a la nevera fins que es formi la quallada.
En el moment de consumir-ho, aboquem mel temperada sobre la superfície de la quallada.
La quallada és un aliment ric en calci amb un nivell de greix una mica més alt que el de la llet de la qual es parteix. Encara que no és un contingut elevat, pot rondar el 5 % de matèria grassa. El greix làctic aporta vitamina D, que és fonamental per a un aprofitament òptim del calci. El seu valor calòric es veu augmentat en aquesta recepta per l'energia que aporten els sucres simples presents en la mel. Per a les persones diabètiques resulta aconsellable substituir aquests sucres per sacarina. Com que l’acompanyem amb fruites del bosc, aportarem a la recepta una quantitat excel·lent d'antioxidants, en forma sobretot de provitamina A, E i vitamina C. Aquestes postres delicioses i nutritives es poden prendre per berenar o a les postres d’un dinar o d’un sopar, i tant per a grans com petits. Un lacti senzill més, a part del iogurt, llet i dels formatges frescos, per donar varietat als lactis de la nostra dieta.
Ingredientes (4 personas)
- 500 ml de llet sencera
- 50 g de gerds
- 50 g de mores
- 50 g de nabius
- 80 g de mel
- Un pessic de sal
- Quall líquid
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
