Errukula-entsalada brinoiekin
- Lehenengo platera
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 155 8%
- Azúcares
- 6,8g 8%
- Grasas
- 13g 19%
- Grasas saturadas
- 1,8g 9%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Errukula-hostoak garbitu eta xukatu egin behar dira. Brinoia zati berdinetan moztuko dugu.
Eztiarekin egindako ozpin-olioa prestatuko dugu: oliba-olio birjina estra, ozpina eta eztia ondo nahastuko ditugu, indarrez irabiatuz.
Plateretan, entsalada antolatuko dugu, eta errukula, cherry tomateak, pinoiak eta abrikotak botako dizkiogu.
Azkenik, ozpin-olioa bota eta gatzaz eta piperraz onduko dugu.
Zapore ugari konbinatzen dituen entsalada originala. Errukularen mikaztasun arina brinoien gozotasunarekin konpentsatzen da. Brinoiak sasoian daude, eta, horregatik, zapore eta propietate guztiak gordetzen dituzte. Pinaziek gozotasun eta testura berezia dute, eta, ondorioz, entsalada-plater are erakargarriagoa egiten dute. Landare-elikagaien anoa aparta udan jateko, sasoiko frutei ahalik eta etekinik handiena aterata (kasu honetan brinoiei).
Ingredientes (4 personas)
- 150 g errukula
- 20 g pinazi
- 200 g brinoi
- 150 g cherry tomate
- 50 ml oliba-olio birjina estra
- 30 ml ozpin
- 10 g ezti
- piperbeltza
- gatz pixka bat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
