Escalivada de verduras con dourada sen espiñas
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- De 1 a 2 horas

- kcal
- 283 14%
- Azúcares
- 7,5g 8%
- Grasas
- 20g 29%
- Grasas saturadas
- 3g 16%
- Sal
- 1g 10%
Modo de preparación
Ásanse todas as verduras enteiras e xuntas no forno, cun pouco de sal (optativo) e un chorro de aceite de oliva, durante unha hora a 175º C. Unha vez que están asadas, estónanse e prepáranse as verduras: á berenxena e aos pementos quítanselle as pebidas e pícanse coa cebola.
Poñemos todas as verduras en tiras e mesturámolas nunha fonte cos zumes de asalas. Aliñamos con sal e aceite de oliva e reservamos temperadas estas verduras tan ricas. Salgamos lixeiramente os lombos de dourada e asámolos á prancha cun pouquiño de aceite de oliva, case volta e volta, para que quede zumarento o interior. Acompañamos os lombos de dourada coa escalivada de gornición, todo moi quente.
A selección de alimentos frescos (verduras e peixe) e a forma de cociñar (verduras asadas e peixe á prancha, todo co punto xusto de aceite) fan unha receita saudable, apta para todos os públicos. O único inconveniente resulta para as persoas con alerxia ao peixe ou para quen ten diarrea, que podería comer o peixe á prancha, pero sen a gornición de vexetais. O chorro de aceite de oliva achega unha boa dose de ácidos graxos esenciais e cardiosaudables, tan necesarios para compensar os excesos de graxas saturadas da dieta actual.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g de dourada
- 1 berenxena
- 1 pemento vermello
- 1 pemento verde
- 2 cebolas
- 100 ml de aceite de oliva
- Un chisco de sal
sReceta online en:
