Escalivada de verduras con dourada sen espiñas

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad media
Tiempo
De 1 a 2 horas
Escalivada de verduras con dourada sen espiñas

Descargar

kcal
283 14%
Azúcares
7,5g 8%
Grasas
20g 29%
Grasas saturadas
3g 16%
Sal
1g 10%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Ásanse todas as verduras enteiras e xuntas no forno, cun pouco de sal (optativo) e un chorro de aceite de oliva, durante unha hora a 175º C. Unha vez que están asadas, estónanse e prepáranse as verduras: á berenxena e aos pementos quítanselle as pebidas e pícanse coa cebola. Poñemos todas as verduras en tiras e mesturámolas nunha fonte cos zumes de asalas. Aliñamos con sal e aceite de oliva e reservamos temperadas estas verduras tan ricas. Salgamos lixeiramente os lombos de dourada e asámolos á prancha cun pouquiño de aceite de oliva, case volta e volta, para que quede zumarento o interior. Acompañamos os lombos de dourada coa escalivada de gornición, todo moi quente.
A selección de alimentos frescos (verduras e peixe) e a forma de cociñar (verduras asadas e peixe á prancha, todo co punto xusto de aceite) fan unha receita saudable, apta para todos os públicos. O único inconveniente resulta para as persoas con alerxia ao peixe ou para quen ten diarrea, que podería comer o peixe á prancha, pero sen a gornición de vexetais. O chorro de aceite de oliva achega unha boa dose de ácidos graxos esenciais e cardiosaudables, tan necesarios para compensar os excesos de graxas saturadas da dieta actual.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 g de dourada
  2. 1 berenxena
  3. 1 pemento vermello
  4. 1 pemento verde
  5. 2 cebolas
  6. 100 ml de aceite de oliva
  7. Un chisco de sal

sReceta online en: