Bistec de vedella gratinat amb xampinyons
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 288 14%
- Azúcares
- 3,3g 4%
- Grasas
- 16g 22%
- Grasas saturadas
- 8g 39%
- Sal
- 1g 10%
Modo de preparación
Coem lleugerament els bistecs a la planxa, tomba i tomba.
Pelem la ceba i l'all, els tallem a tires fines i els saltem en una paella amb una mica d'oli d'oliva. Quan comencin a daurar-se, hi afegim els xampinyons nets i tallats a la brunesa (quadradets molt petits). Quan el conjunt estigui gairebé estofat, ho posem a punt de sal, traiem l'excés de l'oli d'oliva i ho reservem.
Preparem la salsa beixamel. Posem a fondre la mantega en un cassó a foc suau. A continuació hi afegim la farina. Deixem que es cogui lleugerament en aquesta mantega i hi afegim lentament la llet calenta. Ho posem a punt de sal i n'aboquem a poc a poc la meitat sobre el saltat de xampinyons. Ho barregem i deixem que es temperi perquè s'endureixi. Emplenem els filets amb la mescla, els cargolem i els col·loquem en una safata de forn. Hi aboquem per damunt la resta de la beixamel, ho cobrim amb formatge ratllat i ho gratinem al forn. Quan la superfície estigui gratinada, ho servim.
El bistec de vedella és un aliment que posseeix quantitats importants de minerals i proteïnes de valor biològic elevat. A més, és font de ferro, potassi, fòsfor, zinc, i vitamines B2, B3, B6 i B12. La carn vermella també conté colesterol i purines, cosa que han de tenir en compte els consumidors amb nivells elevats d'àcid úric o colesterol. El tall del qual es tracta, bistec, és una zona magra, és a dir, que es tracta d'una carn vermella baixa en greixos, de manera que pot estar present en la nostra alimentació habitual, encara que amb una freqüència màxima de dues vegades per setmana. En aquest cas la carn vermella s'acompanya amb xampinyons i una salsa beixamel. Els xampinyons, com a hortalissa, són un acompanyament perfecte per a les carns vermelles. La salsa beixamel afegirà al plat més calories i proteïnes d'alta qualitat, però també una quantitat interessant de calci i vitamina A. És una recepta amb un contingut moderat en greixos saturats, de manera que és recomanable que la resta de plats que completin el menú no siguin rics en greixos saturats.
Ingredientes (4 personas)
- 4 bistecs de vedella fins
- 30 g de ceba
- 100 g de xampinyons
- 1 gra d’all
- 30 g de mantega
- 30 g de farina
- 200 ml de llet tèbia
- 10 ml d’oli d’oliva
- Un pessic de sal
- 40 g de formatge ratllat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
