Marrubizko izotz-edaria
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 115 6%
- Azúcares
- 19g 21%
- Grasas
- 1,4g 2%
- Grasas saturadas
- 0,5g 3%
- Sal
- 0g 1%
Modo de preparación
Nahastu irabiagailuan marrubiak, limoi-zukua, marrubi-ziropea eta jogurta, krema homogeneo bat lortu arte.
Jarraian, irabiagailuaren edalontzia izotzez bete, birrindu eta, pixkanaka, marrubi-krema gehituko dugu izotz-edari gozo eta homogeneo bat geratu arte.
Menda orri batzuekin apainduko dugu eta berehala zerbitzatuko dugu lastotxoz lagunduta, urtu baino lehen edateko.
Fruta ohikoa ez den moduan jateko modua eskaintzen du postre honek. Osasuntsuagoa izango da ahal dela ez badugu marrubi-ziropea erabiltzen, adibidez, marrubi oso helduak erabilita; marrubi helduak azukre asko baitute, eta horrela, "gehiegi" heldutako marrubiak aprobetxatu ahal izango ditugu. Nutrizio-aldeari dagokionez, frutaren azukreak eta zuntzak nabarmentzen dira, kasu honetan marrubienak, ziropearen azukre soilak, eta marrubien bitamina eta mineral batzuk, besteak beste, E bitamina eta C bitamina. Txikienei fruta eskaintzeko beste era osasuntsua eta erraza da eta, gainera, ezin hobe dator udaberriko eguraldiarekin.
Ingredientes (4 personas)
- 500 g marrubi
- 1 jogurt natural
- 10 ml limoi-zuku
- 600 g izotz
- 40 g marrubi-zirope
- Menda orri batzuk
sReceta online en:
