Pèsols a la marinera amb musclos

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad media
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Pèsols a la marinera amb musclos

Descargar

kcal
291 15%
Azúcares
3,8g 4%
Grasas
12g 18%
Grasas saturadas
6g 31%
Sal
0,4g 7%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Si volem reduir el temps d'elaboració de la recepta podem utilitzar pèsols en conserva de manera que ens evitem haver de coure'ls. Si fer servir pèsols frescos hem de seguir la recepta original. Coem els pèsols al vapor. Mentre es van coent, es preparen els musclos. Col·loquem els musclos amb una mica de vi blanc en una cassola. Quan s'obrin escorrem l'aigua i reservem aquesta aigua per a la salsa marinera. Elaborem la salsa marinera de la manera següent: piquem la ceba tendra i el porro a la brounoisse (en petits daus), els escalfem i, quan estiguin, hi afegim la salsa de tomàquet (es pot afegir una mica de farina per espessir i lligar). Ofeguem tot el conjunt i el mullem amb l'aigua dels musclos que havíem reservat. Empolvorem amb una mica de julivert i salem al punt. Traiem els musclos de la closca i barregem la carn amb la salsa marinera. Un cop cuits els pèsols, s'escorren en un colador gran. En una cassola ampla, posem a fondre la mantega, hi tirem els pèsols i hi afegim els musclos i les gambes cuites i pelades. Barregem tots els ingredients amb la salsa i posem en una plàtera i ho servim de seguida en els plats també temperats.
Els pèsols són un aliment que destaca per la seva riquesa energètica, pel seu contingut abundant en hidrats de carboni (midó majoritàriament) i en proteïnes vegetals. Són una font important de fibra, més abundant a la pell, que és la que els confereix la textura rígida i dura. Sobre la resta de llegums destaca el seu contingut en vitamina B1. Contenen quantitats interessants d'altres nutrients, tot i que en menor mesura si es compara amb altres llegums. Aquí els pèsols s'acompanyen de musclos, la qual cosa converteix aquest plat en una manera diferent de consumir pèsols, ja que normalment s'acompanyen amb pernil i patata. Els musclos són molt nutritius i el seu sabor és excel·lent, tot i que se'ls considera de menor qualitat gastronòmica que altres mol·luscs bivalves com ara les ostres o les cloïsses. En general, destaca sobretot la seva aportació de proteïnes i ferro. En cuinar aquest plat amb mantega, n'augmenta el contingut calòric i gras. La mantega és un producte que té un alt contingut en greixos, greixos saturats, colesterol i calories. Atès que la major part de la mantega és greix lacti, és important també el seu contingut en vitamines liposolubles, principalment vitamines A i D. Si es prefereix, la mantega es podria substituir per oli d'oliva, que aportaria al plat bona quantitat de substàncies beneficioses per a la salut.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 g pèsols
  2. 250 g musclos sencers
  3. 100 g gambes cuites
  4. 50 g mantega
  5. 40 g porro
  6. 100 ml vi blanc
  7. 1 ceba tendra
  8. 50 g salsa de tomàquet
  9. 50 ml aigua
  10. Una mica de sal

sReceta online en: