Ilar-entsalada laranjazko ozpin-olio krematsuarekin

  • Lehenengo platera
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
30 minutu baino gutxiago
Ilar-entsalada laranjazko ozpin-olio krematsuarekin

Descargar

kcal
223 11%
Azúcares
10g 12%
Grasas
16 23%
Grasas saturadas
3 13%
Sal
0,4g 7%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Ilar izoztuak ur irakina duen kazo batean egosiko ditugu, 10 minutuz, gatz pixka batekin. Ondoren ura eta izotza duen katilu batean 5 minutuz freskatu, eta xukatu egingo ditugu. Oliba-olio birjina apur batekin busti, eta gorde egingo ditugu. Sagarra eta tomatea garbitu, eta kubotxoetan moztuko ditugu. Saltsa bat egingo dugu laranja-zukuarekin, ozpinarekin, oliba-olio birjinarekin eta maionesarekin, eta nahi dugun gatz-puntua emango diogu. Oinarrian askotariko urazak jarriko ditugu, garbitu eta xukatu ondoren. Urazen gainean ilarrak eta tomate eta sagar zatiak nahastuko ditugu. Guztia laranjazko ozpin-olio krematsuarekin maneatuko dugu.
Plater hau bero-egunetan ilarrak kontsumitzeko modu original eta freskagarria da, udan lekaleak kontsumitzeko aukera ona. Ilarrek karbohidrato konplexuak eta landare-proteinak emango dizkigute. Ilarren zuntz-ekarpenari esker, heste-igarotzea eta azukre- eta kolesterol-xurgapena erregulatzen da, eta hesteetako flora sendotzen. Ilarretan B taldeko bitaminak (B1, B2, B3, azido folikoa) eta mineralak aurki ditzakegu: besteak beste, burdina, fosforoa, potasioa, zinka eta magnesioa. Ilarrekin batera barazki eta fruta gordinak erabiliko ditugu, eta laranjazko ozpin-olio krematsua gehituko diogu; hala, bitamina, mineral eta substantzia antioxidatzaileekin aberastuko dugu platera.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 250 g ilar izoztu
  2. 50 g askotariko urazak
  3. 200 g tomate
  4. 1 sagar
  5. 1 laranja
  6. 20 ml ozpin
  7. 40 ml oliba-olio birjina
  8. 20 g maionesa
  9. Gatz pixka bat

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/