Azpizuna ardo beltzarekin eta fruitu gorriekin

  • Segon plat
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baixa
Tiempo
D'1 a 2 hores
Precio mitjà
Precio mitjà
Nutri-score

Descargar

kcal
341g 11%
Azúcares
5,2g 6%
Grasas
16g 23%
Grasas saturadas
6,1g 31%
Sal
0,8g 13%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Jarri labea berotzen 180 gradutan  Utzi azpizuna giroko tenperaturan egonean.  Lotu azpizuna, eta gatza eta piperra bota. Bota olioa zartaginean, su bizian jarri eta pasatu azpizuna minutu batez alde bakoitzetik. Sartu labean 15 minutuz edo nahi den puntua lortu arte. Atera labetik eta estali aluminio-paperarekin 5 minutuz. 6. Saltsarekin batera zerbitzatu    Saltsa prestatzeko   Zuritu xarlotak eta tipula. Lauki txikietan moztu eta gorde gerorako.  Zartagin batean oliba olio koilarakada bi jarri eta kozinatu xarlotak eta tipula su eztian azukrearekin batera 15 minutuz. Estali eta mugitu noizean behin.  Erantsi fruitu gorriak eta egin su bizian, irakiten hasi arte. Bota ardoa eta erdiraino murriztu arte utzi.  Gehitu haragi-salda eta berriro irakinarazi. Jaitsi su ertainera eta 10-12 minutuz prestatzen utzi.  Birrindu eta pasatu iragazkitik.  Jarri saltsa eltzetxoan berriz ere eta gurina gehitu. Dena eragin, bateratu arte. 
Saltsa egitean fruitu gorriak erantsita, ukitu originala eta propietate osasuntsuak emango dizkiogu errezetari. Gainera, barazki eta bihi osoko zereal edo lekale batzuekin, plater bakar hau osatu dezakegu. Hona hemen oso ondo uztartzen diren proposamen batzuk: perretxikoak, barrengorriak, entsalada bat, bihi osoko arroza edo ilarrak.  Nutrizio-alderdiak. Haragi gorria den arren, azpizuna gantz gutxien duenetakoa da. Hain zuzen, errezeta honetan, gantzen erdia baino gehiago gurinetik eta oliba oliotik datoz.  Gantz saturatuei dagokienez, gurinak bezain beste ematen du azpizunak. Olioak berak ere gantzak gehitzen ditu, baina kardioosasungarriak dira horiek (monoasegabeak). 

Ingredientes (8 personas)

  1. -1 txahal-azpizun (1400 g) n
  2. -2 koilarakada oliba olio n
  3. -Gatza n
  4. -Piperbeltza n
  5.  
  6. Saltsa prestatzeko: n
  7. -3 xarlota n
  8. -1 tipulin txiki n
  9. -1 koilarakada azukre n
  10. -175 g fruitu gorri n
  11. -200 ml haragi-salda n
  12. -100 ml ardo beltz n
  13. -2 koilarakada oliba olio (20 ml) n
  14. -40 g gurin

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/