Jogurt-oinarrian erretako abrikotak
- Postrea
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 152 8%
- Azúcares
- 14g 16%
- Grasas
- 8g 12%
- Grasas saturadas
- 3g 17%
- Sal
- 0g 1%
Modo de preparación
Abrikotak garbitu, erditik moztu eta hezurra kenduko diegu.
Gurin pixka batekin laberako erretilu batean jarriko ditugu, eta pistatxo zatituak botako dizkiogu gainetik, eta laranja-zukuaren tanta batzuk ere bai, usaina emateko.
15 minutuz labekatuko dugu 180 º C-ra. Gero, labetik aterako dugu. Abrikotek askatu duten zukua jogurt naturalarekin nahastuko dugu. Azpian jogurt-krema jar dezakegu, eta haren gainean abrikot erreak pistatxoekin; edo jogurt-krema abrikoten eta pistatxoen gainean, bakoitzak nahi duen bezala.
Sasoiko frutak (kasu honetan udako abrikotak) gehiago kontsumitzeko oso errezeta originala da. Errezeta honetan, abrikotak labean prestatzen dira jogurtarekin, gurinarekin eta pistatxoekin batera; beraz, jogurtak ematen duen kaltzioa bezalako mineralez gain burdina ere badu, pistatxoei esker, eta pistatxoek eta gurinak ematen duten koipe-kopuru jakin bat ere bai.
Ingredientes (4 personas)
- heldutako 8 abrikot ertain
- 20 g gurin
- 20 ml laranja-zuku
- 40 pistatxo zuritu
- 250 g jogurt natural (2 ale)
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
