Llenties amb arròs
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- D'1 a 2 hores

- kcal
- 375 19%
- Azúcares
- 5,1g 6%
- Grasas
- 11g 15%
- Grasas saturadas
- 2g 10%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Posem les llenties en una cassola amb la ceba, el tomàquet, el pebrot, la pastanaga, l'all, totes les verdures pelades, rentades i trossejades per la meitat, juntament amb l'oli, cobrim amb aigua gairebé el doble o triple de volum d'aigua que de llenties i, quan comenci a bullir, abaixem la intensitat del foc perquè el bull sigui suau.
Remenem amb freqüència amb una cullera de fusta perquè no s'enganxin les llenties.
Al cap d'1 hora i quan les verdures estiguin cuites, separem el tomàquet, la ceba, el pebrot i la pastanaga i triturem aquestes verdures amb l'ajuda de la batedora fins que obtinguem un puré. Després aboquem el puré sobre les llenties, hi afegim l'arròs i fem bullir suaument el conjunt uns 30 minuts.
Condimentem amb sal i deixem reposar 10 minuts fora del foc però amb la cassola tapada.
La combinació de llegums i cereals com en aquest cas llenties i arròs és un exemple clar de plat nutritiu i amb una aportació proteica de qualitat, substitut perfecte de la ració de carn, peix o ous del menú. La barreja d'ingredients reuneix els principals nutrients energètics: carbohidrats i proteïnes vegetals de l'arròs i les llenties i greixos saludables de l'oli emprat en l'elaboració. L'addició de verdures millora substancialment la qualitat nutricional del plat en enriquir-lo de nutrients reguladors, com ara varietat de vitamines, minerals, fibra i antioxidants.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de llenties
- 40 g d'arròs
- 100 g de ceba
- 1 tomàquet
- 1 pebrot verd
- 100 g de pastanaga
- 1 gra d'all
- 40 ml d'oli d'oliva
- Una mica de sal
- Unes fulles de julivert
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
