Llenties amb arròs

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
D'1 a 2 hores
Llenties amb arròs

Descargar

kcal
375 19%
Azúcares
5,1g 6%
Grasas
11g 15%
Grasas saturadas
2g 10%
Sal
0,5g 8%
de 5 estrellas. Basado en 0 valoraciones

Modo de preparación

Posem les llenties en una cassola amb la ceba, el tomàquet, el pebrot, la pastanaga, l'all, totes les verdures pelades, rentades i trossejades per la meitat, juntament amb l'oli, cobrim amb aigua gairebé el doble o triple de volum d'aigua que de llenties i, quan comenci a bullir, abaixem la intensitat del foc perquè el bull sigui suau. Remenem amb freqüència amb una cullera de fusta perquè no s'enganxin les llenties. Al cap d'1 hora i quan les verdures estiguin cuites, separem el tomàquet, la ceba, el pebrot i la pastanaga i triturem aquestes verdures amb l'ajuda de la batedora fins que obtinguem un puré. Després aboquem el puré sobre les llenties, hi afegim l'arròs i fem bullir suaument el conjunt uns 30 minuts. Condimentem amb sal i deixem reposar 10 minuts fora del foc però amb la cassola tapada.
La combinació de llegums i cereals com en aquest cas llenties i arròs és un exemple clar de plat nutritiu i amb una aportació proteica de qualitat, substitut perfecte de la ració de carn, peix o ous del menú. La barreja d'ingredients reuneix els principals nutrients energètics: carbohidrats i proteïnes vegetals de l'arròs i les llenties i greixos saludables de l'oli emprat en l'elaboració. L'addició de verdures millora substancialment la qualitat nutricional del plat en enriquir-lo de nutrients reguladors, com ara varietat de vitamines, minerals, fibra i antioxidants.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 250 g de llenties
  2. 40 g d'arròs
  3. 100 g de ceba
  4. 1 tomàquet
  5. 1 pebrot verd
  6. 100 g de pastanaga
  7. 1 gra d'all
  8. 40 ml d'oli d'oliva
  9. Una mica de sal
  10. Unes fulles de julivert

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/