Pomes al forn
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 111 6%
- Azúcares
- 17g 18%
- Grasas
- 4,2g 6%
- Grasas saturadas
- 2g 11%
Modo de preparación
Netegem molt bé les pomes. Amb un utensili per treure el cor o bé un ganivet amb punta traiem el cor de cada poma sense arribar al fons. Fem un tall longitudinal al terç superior de la poma, només per tallar la pell.
Les col·loquem al forn en una plàtera. Fiquem sucre al forat de cada poma i una mica de mantega pel damunt. Les introduïm al forn prèviament escalfat i les retirem quan estiguin cuites (uns 30 minuts, en funció de la varietat de les pomes). Per saber si ja ho estan, es punxen amb una agulla per un costat: si l'agulla entra bé, estan al punt. Se serveixen fredes o temperades amb el suc del rostit.
La poma és una fruita excel·lent. Són moltes les seves qualitats, entre les quals destaca la seva aportació de sucres, fibra, sodi, potassi, fòsfor i vitamines C i B. És un bon aliat per a problemes digestius com l'acidesa, la diarrea o la gastroenteritis. En aquest cas se serveix rostida i s'hi afegeix sucre i mantega. Això, d'una banda, augmenta el valor proteic de la recepta, així com l'addició de calci procedent de la mantega; però, de l'altra, augmenta també la quantitat de greixos i de sucre. S'han de consumir amb moderació.
sReceta online en:
