Meloi zopa jogurt-bolatxoekin
- Postrea
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 139 7%
- Azúcares
- 26g 28%
- Grasas
- 2,3g 3%
- Grasas saturadas
- 0,8g 4%
- Sal
- 0,3g 4%
Modo de preparación
Aldez aurretik jogurt naturala izozkailuan sartu eta bertan utzi 4 orduz. Meloia zuritu eta irabiagailuarekin xehatu. Ontzi batean sartu, estalkia jarri eta hozkailuan sartu zerbitzatzeko momentura arte.
Kopa edo katilu hotz batean zerbitzatu, jogurt izoztuko bolatxo batzuekin batera; bolak ateratzeko koilara txikia edo koilaratxo bat erabiliko dugu. Mugurdi batzuekin apainduko dugu, errezeta koloretsua eta zapore eta testuren arteko kontrastea lortzeko.
Meloia udako fruten izarretako bat da. Ur gehien daukan frutetako bat izanik, %90tik gora, hidratatuta mantentzen gaitu tenperatura altuko sasoi honetan. Ur eduki altua dauka, eta beraz, ez da hain nutritiboa eta bere kaloria maila ere baxu samarra da (30 kaloria inguru 100 gramo bakoitzeko). Horien artean nabarmentzen dira fruktosa apur bat (frutaren azukre naturala), azido folikoa, potasioa eta C bitamina; frutek, gainera, zuntza eta organismorako efektu onuragarriak dituzten beste substantziak (fitokimikoak) eskaintzen dizkigute. Jogurtarekin prestatzen da, gure errezetari kalitatezko proteina, koipe apur bat, eta kaltzioa bezalako beste bitamina eta mineralak emango dizkion osagaia. Gainera, mugurdi batzuk ere gehitzen zaizkio, platerari kolorea, zaporea eta propietate onak emanez. Errezeta hau postre moduan erabil dezakegu, edo ordu arteko mokadu gisa, baina hasierako original eta oso freskoa ere izan daiteke.
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
