Meloia eta urdaiazpiko iberikoaren hasierakoa
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 162 8%
- Azúcares
- 8,2g 9%
- Grasas
- 12g 17%
- Grasas saturadas
- 2g 11%
- Sal
- 1g 16%
Modo de preparación
Zatitu meloia zati erregularretan edo sagarraren bihotza ateratzeko tututxoarekin.
Bildu meloi zati bakoitza urdaiazpikotan eta sartu bi osagaiak broxeta batean cherry tomate erdiarekin batera. Estali eta sartu hozkailuan. Gutxienez 30 minutu edukiko ditugu hozkailuan, hotza jan behar baita.
Broxetekin jateko uraza mota zenbaitekin egindako entsalada erabili dezakegu.
Sarrerako edo lehen plater hau freskagarria eta zaporetsua da, osagaien nahasketagatik. Errezeta gozoa, erraza eta prestatzeko azkarra da, eta plater oso nutritiboa da bitamina eta mineral askokoa. Meloiak ur asko du, eta, beraz, kaloria oso gutxi. Azido foliko, C bitamina, potasio eta karbohidrato iturri bat da. Meloia iberiar urdaiazpikoarekin nahastean konbinazio gozo-gazi perfektua sortzen da. Iberiar urdaiazpikoa balio biologikoko handiko proteina eta kalitate oneko koipeak ditu, batez ere koipe monoinsaturatuak dituelako, nahiz eta gatz asko ere baduen, eta kontuz kontsumitu behar da. Plater zoragarri hau egokia da adin guztietarako bere balio nutritiboarengatik eta fruta jateko ohiturarik ez duten pertsonen frutaren kontsumoa bultzatzeko modu ona da.
Ingredientes (4 personas)
- 800 g meloin
- 200 g urdaiazpiko iberikon
- 80 g cherry tomate (8 tomate)
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
