Pop amb patates i arròs
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 237 12%
- Azúcares
- 0,8g 1%
- Grasas
- 9g 12%
- Grasas saturadas
- 1,5g 7%
- Sal
- 0,3g 5%
Modo de preparación
Cal estovar el pop abans de cuinar-lo. Això s'aconsegueix congelant el pop durant dos dies per matar el nervi, ja que quan l'aigua de l'aliment es transforma en gel ocupa més volum i fa que es trenquin els teixits, i amb això la carn queda més tendra. Descongelem el pop un dia abans de cuinar-lo, deixant-lo al frigorífic en una plata perquè se n'escorrin els sucs.
Col·loquem el pop en una olla a pressió amb mig vas d'aigua, tapem la cassola i el fem coure a foc fort. Quan l'olla tingui la màxima pressió, el deixem coure durant 5 minuts. El traiem del foc i esperem que l'olla perdi la pressió abans d'obrir-ne la tapa. Traiem el pop i reservem el pop per una banda i el pop per una altra.
Coem la ceba, el gra d'all i el pebrot verd tallat a la brunesa (ben petit) en una cassola amb un raig d'oli d'oliva. Quan la ceba es torni groguenca transparent, hi afegim les patates pelades i tallades juntament amb l'arròs. Ho sofregim tot i ho mullem amb el brou de cocció del pop. Fem que cogui a temperatura mitjana durant 20 minuts. Quan les patates i l'arròs estiguin a punt, apartem la cassola del foc i ho acabem de lligar amb un raig d'oli d'oliva verge en cru i pebre vermell picant i dolç. Posem com a base al plat les patates i l'arròs, i a sobre unes rodanxes de pop amb unes gotes d'oli d'oliva verge i un polsim de pebre vermell.
El pop és un marisc cefalòpode. Té un contingut calòric baix, ja que és un aliment baix en greixos. De fet, pot comparar-se amb qualsevol peix blanc. Tampoc conté quantitats elevades de colesterol, i aporta al voltant d'un 18 % de proteïnes. En destaca el contingut en iode, ferro, calci, potassi, zinc, sodi, fòsfor i vitamines E i del grup B. Es prepara amb arròs, un aliment que aporta carbohidrats, i fibra, minerals i altres substàncies beneficioses si es consumeix en la forma integral. Les patates també hi aporten hidrats de carboni i fibra. Una manera diferent i saludable de consumir pop.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g de pop
- 150 g de patates
- 100 g d'arròs
- 30 g de ceba
- 30 g de pebrot verd
- 1 gra d'all
- 25 ml d'oli d'oliva verge
- Un pessic de pebre vermell dolç i picant
- Un pessic de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
