Revolto de pementos do Piquillo con xamón ibérico

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
Menos de 30 minutosGA
Revolto de pementos do Piquillo con xamón ibérico

Descargar

kcal
316 16%
Azúcares
3,3g 4%
Grasas
20g 29%
Grasas saturadas
6g 30%
Sal
1g 12%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Cortamos os pementos en xuliana fina (tiras longas). Nunha tixola cun pouco de aceite e o allo cortado moi fino, engadimos o xamón cortado en anacos pequenos. Sobre o lume suave deixamos dourar o allo e nese momento engadimos os pementos e agardamos que se refoguen. Sazonamos cun pouco de sal. Engadimos os ovos semibatidos e a lume suave vámolos traballando ata que callen.
Os pementos do Piquillo son un dos alimentos protagonistas deste revolto, a súa cor e o seu intenso sabor danlle ao prato un toque inconfundible. Os pementos son alimentos de baixo contido calórico, xa que conteñen moita auga, mentres que salienta a presenza de vitaminas, minerais e substancias con acción antioxidante, moi beneficiosas para a saúde. Concretamente os pementos son ricos en vitamina C, pero neste caso hai que ter en conta que parte dela se destrúe pola aplicación de calor, é unha das vitaminas máis sensibles a altas temperaturas. Xunto aos pementos atópase o xamón ibérico, rico en proteínas de alto valor biolóxico. E por suposto para elaborar o revolto ha de estar presente o ovo, un alimento que posúe as proteínas de mellor calidade, graxas e vitaminas, onde merece a pena salientar o contido en vitamina D, xa que os últimos estudos evidencian un déficit desta vitamina na nosa contorna.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 250 g de pementos vermellos do Piquillo
  2. 200 g de xamón ibérico
  3. 1 dente de allo
  4. 8 ovos
  5. 10 ml de aceite de oliva virxe
  6. Un pouco de sal

sReceta online en: