Sardinak pistoarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 224 11%
- Azúcares
- 5,5g 6%
- Grasas
- 13g 19%
- Grasas saturadas
- 4g 18%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Tipuleta, piper berdea, kuiatxoa eta baratxuri-aleak zurituko ditugu. Barazkiak laukitxotan moztuko ditugu pistoa egiteko eta zartagin batean salteatuko ditugu oliba-olio eta gatz apur batekin. Barazkiak arin frijitu ostean (15 minutuz), gogortasuna galdu dutenean, zuritu eta haziak kendutako tomatea gehituko dugu (mamia soilik zatituko dugu) eta pistoa prestatzen amaituko dugu beste 15 minutuz. Gatza eta azukrea botako dizkiogu eta toki epel batean gordeko dugu.
Sardinei tripak, hezurrak eta burua kendu eta gatz apur bat botako diegu. Tapadun zartagin batean prestatuko ditugu, su suabean 5 minutuz, edo sardinak eginda dauden arte. Berehala zerbitzatuko ditugu zartaginean egindako sardinak, barazki-pistoarekin lagunduta eta perrexil apur bat botako dugu gainetik.
Sardina arrain urdin bat da, elikagai askokoa. D, B12 eta B6 gisako bitamina ugari ditu. Baita kaltzioa (hezurretan), iodoa, zinka, magnesioa eta fosforoa bezalako mineralak ere. Pistoarekin prestatzen da, platerari abantaila ugari gehitzen dizkien barazki-nahasketa da, antioxidatzaile, zuntz eta bitamina eta mineral ugari gehitzen dituelako. Sardinek koipe ugari gehitzen dute errezetan, baina koipe asegabeak direnez, kardiosasuntsuak dira, eta hori ez da arazo bat, oso onuragarriak baitira.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g sardina
- 100 g tipuleta fresko
- 100 g kuiatxo
- 50 g piper berde
- 2 baratxuri-ale
- 1 tomate heldu mamitsu
- 20 ml oliba-olio
- Gatz apur bat
- 10 g azukre
- Perrexil-orri batzuk
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
