Solombo de porco con arroz salvaxe

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
De 1 a 2 horas
Solombo de porco con arroz salvaxe

Descargar

kcal
389 20%
Azúcares
3,9g 4%
Grasas
16g 23%
Grasas saturadas
4g 20%
Sal
1g 13%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Mesturamos as pementas acabadas de moer, a salsa de soia e o aceite de oliva. Coa mestura resultante, untamos os solombos previamente cortados en anacos regulares. Sobre unha tixola antiadherente, cociñamos a carne, dándolles voltas para que toda a superficie quede cocida de forma uniforme. Nunha cazola con auga fervendo e sal, introducimos o arroz salvaxe, tapamos, e deixamos ferver unha hora. Comprobamos que quede suave, e escorremos. Nunha fonte, mesturamos o arroz co aceite, sal e pementa, as pasas e as noces peladas. Servimos o solombo acompañado do arroz, moi quente, acabado de retirar do lume.
Unha ración de solombo de porco resalta pola súa achega de proteínas de alta calidade e o seu baixo contido graxo en comparación con outras pezas de carne vermella, uns 5 gramos por 100 gramos de solombo (6,5 gramos de graxa por ración, máis ou menos); a gornición de arroz salvaxe engade hidratos de carbono ademais de todos os beneficios resultantes de que sexa a versión salvaxe do arroz: fibra e multitude de vitaminas, minerais e substancias bioactivas beneficiosas que normalmente se perden no refinado; noces e pasas dan o toque de cor e sabor orixinal, e un punto de graxa cardiosaudable. Para elaborar con esta receita un menú recomendable, habería que completalo cun prato de hortalizas e unha sobremesa a base de froita fresca de tempada.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 g de solombo de porco
  2. 20 g de salsa de soia
  3. 40 ml de aceite de oliva
  4. Pementas variadas
  5. 100 g de arroz
  6. 20 g de pasas sen pebidas
  7. 50 g de noces
  8. 30 ml de zume de limón
  9. Un pouco de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/