Sopa de tomàquet amb formatge fresc
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- D'1 a 2 hores

- kcal
- 404 20%
- Azúcares
- 11g 12%
- Grasas
- 34g 49%
- Grasas saturadas
- 12g 61%
- Sal
- 1g 18%
Modo de preparación
Saltem la ceba tendra fresca amb oli d'oliva i un gra d'all i, quan comenci a estar rossa, hi afegim els tomàquets rentats i trossejats, fem bullir el conjunt durant un minut, ho traiem del foc i ho triturem amb l'ajuda d'una batedora amb una mica de sal i sucre, fins que quedi una sopa uniforme i cremosa.
Introduïm la sopa a la nevera durant una hora. Batem el formatge crema i el col·loquem com a base en els gotets en què servirem. Sobre el formatge crema hi aboquem la sopa freda i ho decorem amb unes tiges de cibulet, uns pebres variats acabats de moldre i un rajolí d'oli d'oliva.
El tomàquet és un aliment poc energètic que aporta només 20 calories per 100 grams. El seu component majoritari és l'aigua, seguit dels hidrats de carboni. És una bona font de fibra, de minerals, com el potassi i el fòsfor, i de vitamines, entre les quals destaquen la C, E, provitamina A i vitamines del grup B, especialment B1 i niacina o B3. A més, presenta un alt contingut en carotens com el licopè, pigment natural que aporta al tomàquet el seu color vermell característic. L'alt contingut en vitamines C i E i la presència de carotens en el tomàquet el converteixen en una font important d'antioxidants, substàncies amb funció protectora del nostre organisme. És la quantitat d'oli d'oliva la que la converteix en una recepta calòrica i rica en greixos; ara bé, no oblidem com n'és de saludable l'oli d'oliva, aliment estrella de la dieta mediterrània, i que es comença a conèixer com a or líquid. Si disposeu d'una bona paella antiadherent, és possible que pugueu reduir la quantitat d'oli, en cas que vulgueu rebaixar la càrrega calòrica, però recordeu que entre les funcions del greix i els olis hi ha la de donar palatabilitat als plats.
Ingredientes (4 personas)
- 700 g de tomàquets Eroski NATUR
- 1 ceba tendra
- 2 grans d'all
- 8 g de sucre
- 8 cullerades d'oli d'oliva
- 250 g de formatge fresc
- Una mica de sal
- Pebres variats
- Cibulet
sReceta online en:
