Sorell amb verdures i patates
- Segon plat
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 363 18%
- Azúcares
- 3,9g 4%
- Grasas
- 21g 30%
- Grasas saturadas
- 2g 10%
- Sal
- 1g 10%
Modo de preparación
En una cassola a foc lent posem una mica d'oli i la ceba tallada en juliana i la deixem coure, tapada, fins que es comenci a daurar.
En aquest moment hi afegim les patates laminades, la mongeta tendra tallada en juliana (tires fines), el pebrot verd tallat a rodanxes, els daus de tomàquet i les làmines d'all, i ho deixem coure durant deu minuts amb un pessic de sal.
Passem aquesta verdura a una placa de forn i hi col·loquem a sobre els lloms de peix completament nets i sense espines. Podem demanar a la peixateria que ens netegin el peix i en treguin els lloms.
Condimentem el peix i introduïm la safata al forn preescalfat a 180º C, durant 10 minuts.
Servim els lloms de sorell amb la juliana de verdura i la patata com a base del plat.
El sorell és un peix gras, és a dir, dels que es denominen blaus, si bé els seus greixos són cardiosaludables (omega 3), per exemple, contribueixen a disminuir els nivells de colesterol "dolent" (LDL) a la sang i a augmentar els nivells de colesterol "bo" (HDL). A més, és una bona font de proteïnes d'elevat valor biològic, d'alta qualitat. En aquest cas el sorell s'acompanya amb una guarnició elaborada amb patates i diverses verdures, que aportaran al plat hidrats de carboni, vitamines: minerals, fibra i també substàncies amb acció antioxidant.
Ingredientes (4 personas)
- 800 g de sorell (2 sorells)
- 2 patates mitjanes
- 1 ceba
- 100 g de mongeta tendra
- 1 tomàquet gran
- 1 pebrot verd
- 1 gra d'all
- Bitxo
- 40 ml d'oli d'oliva
- Un pessic de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
