Sorell amb verdures i patates

  • Segon plat
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Sorell amb verdures i patates

Descargar

kcal
363 18%
Azúcares
3,9g 4%
Grasas
21g 30%
Grasas saturadas
2g 10%
Sal
1g 10%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

En una cassola a foc lent posem una mica d'oli i la ceba tallada en juliana i la deixem coure, tapada, fins que es comenci a daurar. En aquest moment hi afegim les patates laminades, la mongeta tendra tallada en juliana (tires fines), el pebrot verd tallat a rodanxes, els daus de tomàquet i les làmines d'all, i ho deixem coure durant deu minuts amb un pessic de sal. Passem aquesta verdura a una placa de forn i hi col·loquem a sobre els lloms de peix completament nets i sense espines. Podem demanar a la peixateria que ens netegin el peix i en treguin els lloms. Condimentem el peix i introduïm la safata al forn preescalfat a 180º C, durant 10 minuts. Servim els lloms de sorell amb la juliana de verdura i la patata com a base del plat.
El sorell és un peix gras, és a dir, dels que es denominen blaus, si bé els seus greixos són cardiosaludables (omega 3), per exemple, contribueixen a disminuir els nivells de colesterol "dolent" (LDL) a la sang i a augmentar els nivells de colesterol "bo" (HDL). A més, és una bona font de proteïnes d'elevat valor biològic, d'alta qualitat. En aquest cas el sorell s'acompanya amb una guarnició elaborada amb patates i diverses verdures, que aportaran al plat hidrats de carboni, vitamines: minerals, fibra i també substàncies amb acció antioxidant.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 800 g de sorell (2 sorells)
  2. 2 patates mitjanes
  3. 1 ceba
  4. 100 g de mongeta tendra
  5. 1 tomàquet gran
  6. 1 pebrot verd
  7. 1 gra d'all
  8. Bitxo
  9. 40 ml d'oli d'oliva
  10. Un pessic de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/