Izokin freskozko eta ahuakatezko tartarra
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- 30 minututik ordubetera

- kcal
- 242 12%
- Azúcares
- 3,5g 4%
- Grasas
- 20g 29%
- Grasas saturadas
- 3g 16%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Anisakisekin arazorik ez izateko, izokin-solomoa 24-48 orduz izoztuko dugu. Izoztu ostean, hozkailu barruan desizoztuko dugu; gero, tartarra egiteko. Propietaterik eta testurarik ez galtzeko desizozten da hozkailuan, poliki eta seguru.
Izokin freskoa dado txikitan moztuko dugu eta zati horiek lima erdiaren zukuarekin, oliba-olioarekin eta gatz apur batekin nahastu eta beratzen utziko dugu 30 minutuz hozkailuan. Beratu denean, xukatu egingo dugu iragazki baten laguntzaz, beratutako izokina eta aromak eta zaporeak hartzen egon den zukua bereizteko.
Tipulin freskoa, tomate oso heldua eta zuritutako ahuakatea laukitxotan zatituko ditugu. Xukatutako izokina gehituko dugu, kontuz nahastuko dugu, zatituta daukagun tipulin pixka batekin eta, zerbitzatu aurretik, beste 30 minutu utziko dugu hozkailuan jalkitzen.
Entsalada gisa zerbitzatuko dugu mota askotako letxuga-hostoekin eta tomate zatitxoekin eta, muntatzeko uztai baten laguntzaz, zilindro-forma emango diogu. Zatitu berri dugun tipulinez hautseztatuko dugu zerbitzatzeko unean.
Osagai nagusitzat izokina duen errezeta aparta, A, B3, B6, B12 eta D bitaminen eta iodoa, fosforoa eta potasioa bezalako mineralen iturri den arrain urdina. Bihotza babesteko ezaugarriak dituen elikagaia da, omega 3 koipe azido ugari baitu. Ahuakatearekin prestatzen da, oso elikagai-osaera interesgarria duen elikagaiarekin. Kardiosasuntsua da, koipe-azido monoinsaturatuak dituelako eta zuntz-, E, C eta A bitaminen iturri delako, eta horrek, gaitasun antioxidatzaile handia ematen dio. Gure osasun kardiobaskularrerako onura handiak dituen errezeta da. Gainera, tomatea ere badarama, eta horrek are gehiago indartzen du plateraren ekintza antioxidatzailea. Errezeta freskoa eta paregabea da, eguraldi ona hasten den honetan.
Ingredientes (4 personas)
- 300 g izokin-solomo freskoa
- 200 g ahuakate
- 100 g tomate fresko
- 20 g tipulina fresko
- 1 lima
- 40 ml oliba-olio birjina estra
- Gatz pixka bat
- 10 g tipulin fresko
sReceta online en:
