Tortilla de queixo fresco, pementos e piñóns
- Segundo prato
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- Menos de 30 minutosGA

- kcal
- 272 14%
- Azúcares
- 4,1g 5%
- Grasas
- 21g 31%
- Grasas saturadas
- 4g 21%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Cortamos os pementos en cadradiños e reservamos.
Batemos os ovos nun recipiente.
Nunha tixola cun pouco de aceite quente, salteamos os piñóns e os cadradiños de pemento verde e vermello. Unha vez salteados, dámoslles un último golpe de calor co queixo fresco.
A continuación vertemos os ovos batidos e, cando comece a callar, engadimos un pouco de sal e enrolamos en forma de bolo ou lle damos a volta. Debemos asegurarnos de que a tortilla quede callada, pero non seca.
Na variedade está o gusto e innovar na cociña non ten porque ser complicado, non hai máis que probar esta orixinal receita; unha tradicional tortilla pero con queixo fresco, pementos e a textura crocante que proporcionan os piñóns salteados. Este prato é ideal como achega proteica de alta calidade, xa que a proteína do ovo é a mellor. Ao facela con queixo fresco estamos engadindo aínda máis proteínas de calidade, ademais de calcio, sen engadir máis graxas, xa que neste caso o queixo fresco Sannia é 0 % materia graxa. Os piñóns, ademais de orixinalidade, van achegar algo de graxa saudable. E como tamén leva pemento, engadimos algúns beneficios das hortalizas. En definitiva, unha receita orixinal, saudable e que achega variedade ás nosas tortillas. Para redondeala, podemos acompañala dun prato de hortalizas: ensalada, verduras á prancha, gazpacho...
Ingredientes (4 personas)
- 6 ovos
- 1 pemento verde
- 1 pemento vermello
- 300 g de queixo fresco batido natural Sannia
- Ceboliño
- 40 g de piñóns
- 10 ml de aceite de oliva
- Un pouco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
