Xurelo con verduras e patacas

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Xurelo con verduras e patacas

Descargar

kcal
363 18%
Azúcares
3,9g 4%
Grasas
21g 30%
Grasas saturadas
2g 10%
Sal
1g 10%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Poñemos unha cazola a lume suave cun pouco de aceite e a cebola cortada en xuliana e deixámola facer lentamente, tapada ata que comece a coller cor dourada. Nese intre agregamos as patacas laminadas, as vaíñas ou xudías verdes cortadas en xuliana (tiras finas), o pemento verde cortado en rodas, os dados de tomate e as láminas de allo, deixando cociñar durante dez minutos cun pouco de sal. Sacamos esta verdura a unha placa de forno e sobre ela colocamos os lombos de peixe completamente limpos e libres de espiñas. A elaboración de limpar o peixe e sacar os lombos podémolo pedir na peixaría. Sazonamos o peixe e introducimos a bandexa no forno prequecido a 180º C, durante 10 minutos. Servimos os lombos do xurelo coa xuliana de verdura e a pataca como base do prato.
O xurelo é un peixe graxo, é dicir, dos denominados peixes azuis, se ben as súas graxas son cardiosaudables (omega 3), por exemplo, contribúen a diminuír os niveis de colesterol "malo" (LDL) en sangue, e a aumentar os niveis de colesterol "bo" (HDL). Ademais é boa fonte de proteínas de alto valor biolóxico, de alta calidade. Neste caso o xurelo acompáñase cunha gornición elaborada con patacas e diferentes verduras que lle van achegar ao prato hidratos de carbono, vitaminas, minerais, fibra, así como substancias con acción antioxidante.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 800 g de xurelo (2 xurelos)
  2. 2 patacas medianas
  3. 1 cebola
  4. 100 g de xudías verdes
  5. 1 tomate grande
  6. 1 pemento verde
  7. 1 dente de allo
  8. chile
  9. 40 ml de aceite de oliva
  10. Un pouco de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/