Bakailao-xaflak piper berdeak, tomateak eta arrautza poxatuarekin
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad mitjana
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 227 11%
- Azúcares
- 4,7g 5%
- Grasas
- 7g 10%
- Grasas saturadas
- 1,9g 9%
- Sal
- 2g 35%
Modo de preparación
Bakailaoa ur apur batekin irakiten jarriko dugu. Minutu baten buruan, bakailaoa atera, azala kendu eta azal hori eltzean sartuko dugu soja-saltsarekin, likidoa loditu arte. Ondoren, bakailao-xaflak banandu eta gordeko ditugu.
Tipulina olio apur batekin salteatzen jarriko dugu. Gorritzen hasi orduko, tomate lehorrak (berridratatuak eta zatituak), piperra, baratxuria eta tomate freskoa gehituko dizkiogu. Azken unean, loditutako bakailao-salda erantsi eta prestakina gerorako gordeko dugu.
Orduan, arrautzak egingo ditugu ur irakinetan, gatz eta ozpin apur batekin.
Aurkezpen moduan, barazki erregosiak oinarri gisa jarriko ditugu eta gainean, arrautza poxatua eta bakailaoa. Platera tipulinarekin apainduko dugu eta, bukatzeko, zorrotadatxo bat olio eta ezkata-gatz apur bat botako diogu.
Ingredientes (4 personas)
- 4 arrautza
- 400 g bakailaongatzgabetu
- Tipulin fresko 1
- 150 g tomatenlehor eta 150 g ntomate fresko
- 30 ml oliba-olionbirjina estra
- Piper berde 1
- Ozpina
- Baratxuri-ale 1
- 30 ml soja-nsaltsa
- Tipulin freskoa
- Gatz normala etanezkata erakoa
sReceta online en:
