Mihilu eta arbi krema gazta freskoarekin

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baixa
Tiempo
D'1 a 2 hores
Precio baix
Precio baix
Nutri-score
Mihilu eta arbi krema gazta freskoarekin

Descargar

kcal
253 13%
Azúcares
6,52 7%
Grasas
10,46 15%
Grasas saturadas
2,60 13%
Sal
3,16 53%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Garbitu mihilua eta ebaki dadotan. Gorde geroko.  Zuritu eta ebakir tipula dadotan. Gorde geroko.  Zuritu eta moztu dadotan arbia eta patatak. Gorde geroko.   Gehitu oliba-olioa eltzean eta berotu su ertainean, gehitu tipula eta mihilua, eta sueztitu su ertainean zertxobait gorritzen hasten den arte.  Gehitu arbia eta patata, eta sueztitu 2 minutuz.  Bota oilasko-salda, gatza eta ardo zuria, eta berotu irakin arte. Egin bost minutuz.  Jaitsi sua, eta eltzea estalita prestatu 25 minutuz, edo barazkiak bigundu arte.  Kendu eltzea sutatik, gehituir gazta eta birrindu testura zetatsua eta pikorrik gabeko krema bat lortu arte.  Bota gatz gehiago behar izanez gero, etar prestatu zenbait minutuz su eztian.  Krema berotzen den bitatartean, frijitu mihilu apur bat kremaren gainetik botatzeko. 
Mihilua eta arbia neguko barazkiak dira, etaplater hau horiez gozatzeko modu on bat da.  Nutrizio-propietateak. Mihilua eta arbia elikagai oso arinak dira, baina zuntz, bitamina eta mineral asko dute. Arbiak, batez ere, B3 bitamina,  C bitamina eta potasioa ditu. Mihiluak azido foliko asko du.  Patatak karbohidratoak ditu eta gazta freskoak kalitate oneko proteinak.  Trikimailua. Gatz kopuru handiena saldak ematen du, eta gatza murriztea erraza da gatza murriztuta duten edo gutxi duten saldak erabiliz, edo salda kantitate erdia urarekin nahastuta. 

Ingredientes (4 personas)

  1. 3 koilarada oliba-olio
  2. 1 tipula
  3. 200 g mihilu
  4. 200 g arbi
  5. 450 g patata
  6. 1 l oilasko-salda
  7. 25 ml ardo zuri
  8. 100 g gazta fresko, Burgos estilokoa
  9. Gatza
  10. Piperbeltza

sReceta online en: