Txitxirio eta bakailao entsalada

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad mitjana
Tiempo
De 30 minuts a 1 hora
Nutri-score
Txitxirio eta bakailao entsalada

Descargar

kcal
278 14%
Azúcares
17,5g 20%
Grasas
10,3g 15%
Grasas saturadas
1,3g 7%
Sal
0,6g 10%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Garbitu piperra, lehortu eta zatitu. Zuritu tipula eta baratxuri-alea eta zatitu bananduta. Baratxuri atala sartu almaizean eta xehatu gatz koilaratxokada batekin. Gehitu ozpina, martorri hostoak txikituta eta oliba-olio 100 ml. Eragin nahaste uniformea lortu arte. Gehitu piperra eta tipula zati txikitan eta gorde hozkailuan.  Zuritu eta moztu patata egosiak  kubotan.  Kokatu bakailao-solomoa otzaratxo batean lurrunetan egiteko eta utzi 5 minutuz bertan egosten. Ondoren, kendu, hozten utzi eta birrindu.  Kokatu txitxirioak eta patatak plateraren oinarrian eta gainean, bakailaoa. Ondu piper, tipula eta martorri olio-ozpinarekin. Zerbitzatu.
Lekaleak entsaladan oso atsegingarriak dira egun beroetan batez ere. Kasu honetan txitxirioekin prestatu ditugu, baina dilistekin, babekin edo sojarekin ere presta ditzakezu. Nutrizio-propietateak. Lekaleakelikagai-talde interesgarria dira dutennutrizio-edukiagatik: proteinatan, eta zuntzean aberatsak, koipe gutxikoak, eta bitamina eta mineral ugariren iturri, hots azido folikoa, B3 eta B1 bitaminak, kaltzioa, burdina, zinka, magnesioa, potasioa  edo fosforoa. Errezeta honekin menu osatu bat egiteko gehitu barazki anoa batlekaleei eta arrainari. Bazenekien…? Nutrizio-semaforoan koipe saturatuetan erreparatu behar dugu. Kasu honetan anoak ia 25 gramo koipeko ekarpena egiten duen arren, horietako 3,5 gramo soilik dira saturatuak.s.Lekaleak entsaladan oso atsegingarriak dira egun beroetan batez ere. Kasu honetan txitxirioekin prestatu ditugu, baina dilistekin, babekin edo sojarekin ere presta ditzakezu.   Nutrizio-propietateak. Lekaleakelikagai-talde interesgarria dira dutennutrizio-edukiagatik: proteinatan, eta zuntzean aberatsak, koipe gutxikoak, eta bitamina eta mineral ugariren iturri, hots azido folikoa, B3 eta B1 bitaminak, kaltzioa, burdina, zinka, magnesioa, potasioa  edo fosforoa.  Errezeta honekin menu osatu bat egiteko gehitu barazki anoa batlekaleei eta arrainari.  Bazenekien…? Nutrizio-semaforoan koipe saturatuetan erreparatu behar dugu. Kasu honetan anoak ia 25 gramo koipeko ekarpena egiten duen arren, horietako 3,5 gramo soilik dira saturatuak.s. 

Ingredientes (4 personas)

  1. 2 patata egosi nn
  2. 300 g txitxirio-egosi
  3. nngatzgabetutako 300 g bakailao-solomo n
  4.  
  5. <strong>Ozpin-olio saltsa prestatzeko:</strong>n
  6. npiper berde italiar ½ n
  7. ntipula ½ n
  8. nbaratxuri-atal 1 n
  9. nardo-ozpin 2 koilarakada
  10. nnMartorri adar batzuk nn
  11. 100 ml oliba-olio birjina estra n
  12. nGatza

sReceta online en: