Txitxirio eta bakailao entsalada
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad mitjana
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora
- Nutri-score

- kcal
- 278 14%
- Azúcares
- 17,5g 20%
- Grasas
- 10,3g 15%
- Grasas saturadas
- 1,3g 7%
- Sal
- 0,6g 10%
Modo de preparación
Garbitu piperra, lehortu eta zatitu. Zuritu tipula eta baratxuri-alea eta zatitu bananduta. Baratxuri atala sartu almaizean eta xehatu gatz koilaratxokada batekin. Gehitu ozpina, martorri hostoak txikituta eta oliba-olio 100 ml. Eragin nahaste uniformea lortu arte. Gehitu piperra eta tipula zati txikitan eta gorde hozkailuan.
Zuritu eta moztu patata egosiak kubotan.
Kokatu bakailao-solomoa otzaratxo batean lurrunetan egiteko eta utzi 5 minutuz bertan egosten. Ondoren, kendu, hozten utzi eta birrindu.
Kokatu txitxirioak eta patatak plateraren oinarrian eta gainean, bakailaoa. Ondu piper, tipula eta martorri olio-ozpinarekin. Zerbitzatu.
Lekaleak entsaladan oso atsegingarriak dira egun beroetan batez ere. Kasu honetan txitxirioekin prestatu ditugu, baina dilistekin, babekin edo sojarekin ere presta ditzakezu. Nutrizio-propietateak. Lekaleakelikagai-talde interesgarria dira dutennutrizio-edukiagatik: proteinatan, eta zuntzean aberatsak, koipe gutxikoak, eta bitamina eta mineral ugariren iturri, hots azido folikoa, B3 eta B1 bitaminak, kaltzioa, burdina, zinka, magnesioa, potasioa edo fosforoa. Errezeta honekin menu osatu bat egiteko gehitu barazki anoa batlekaleei eta arrainari. Bazenekien…? Nutrizio-semaforoan koipe saturatuetan erreparatu behar dugu. Kasu honetan anoak ia 25 gramo koipeko ekarpena egiten duen arren, horietako 3,5 gramo soilik dira saturatuak.s.Lekaleak entsaladan oso atsegingarriak dira egun beroetan batez ere. Kasu honetan txitxirioekin prestatu ditugu, baina dilistekin, babekin edo sojarekin ere presta ditzakezu. Nutrizio-propietateak. Lekaleakelikagai-talde interesgarria dira dutennutrizio-edukiagatik: proteinatan, eta zuntzean aberatsak, koipe gutxikoak, eta bitamina eta mineral ugariren iturri, hots azido folikoa, B3 eta B1 bitaminak, kaltzioa, burdina, zinka, magnesioa, potasioa edo fosforoa. Errezeta honekin menu osatu bat egiteko gehitu barazki anoa batlekaleei eta arrainari. Bazenekien…? Nutrizio-semaforoan koipe saturatuetan erreparatu behar dugu. Kasu honetan anoak ia 25 gramo koipeko ekarpena egiten duen arren, horietako 3,5 gramo soilik dira saturatuak.s.
Ingredientes (4 personas)
- 2 patata egosi nn
- 300 g txitxirio-egosi
- nngatzgabetutako 300 g bakailao-solomo n
- <strong>Ozpin-olio saltsa prestatzeko:</strong>n
- npiper berde italiar ½ n
- ntipula ½ n
- nbaratxuri-atal 1 n
- nardo-ozpin 2 koilarakada
- nnMartorri adar batzuk nn
- 100 ml oliba-olio birjina estra n
- nGatza
sReceta online en:
