Feixóns brancos con ameixas en salsa verde

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad mitjana
Tiempo
Més de 2 hores
Feixóns brancos con ameixas en salsa verde

Descargar

kcal
296 15%
Azúcares
2,6g 3%
Grasas
9g 12%
Grasas saturadas
1,2g 6%
Sal
0,5g 8%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Poñemos os feixóns a remollo en auga fría a noite anterior. Á mañá seguinte escorrémolos e poñémolos nunha pota ampla con auga e a lume medio. Cando comece a ferver baixamos o lume un pouco, quitámoslle a escuma que adoita aparecer e agregámoslle a cebola pelada e cortada á brounoise e un par de culleradas de aceite de oliva. Deixamos cocer lentamente durante dúas horas, procurando que os feixóns estean sempre xusto cubertos de auga, para que non lles rompa a pel. Una vez tenros, sacamos a pota do lume e deixamos que repousen durante uns minutos. Á parte abrimos as ameixas cun pouco allo nunha tixola quente. Ao abriren agregámoslles unhas follas de pirixel picado e botámoslles un cullerón do caldo dos feixóns. Deixamos que dea un fervor de 30 segundos, poñemos a punto de sal e vertémolas sobre os feixóns repousados. A todo xunto dámoslle un breve fervor e probamos o toque de sabor, por se temos que poñer o punto de sal dos feixóns coas ameixas en salsa verde. Retiramos do lume e deixamos que repousen tapadas durante uns dez minutos antes de servir.
Os feixóns brancos son os máis doados de dixerir, a diferenza dos outros tipos de feixóns. O principal motivo é a presenza de fibra, que axuda á dixestión. Entre as súas propiedades nutricionais destaca a presenza de ferro, potasio, fósforo e magnesio, ademais de vitaminas do grupo B. É un alimento considerado preventivo e paliativo en diferentes tipos de anemia. Tamén posúe fibra soluble e insoluble, o que axuda a reducir os niveis de colesterol e triglicéridos, e regula o tránsito intestinal. Propómolas agora con ameixas, un delicioso alimento que suma, ademais de moito sabor, ferro, potasio, selenio e calcio. Nesta receita facemos especial mención do pirixel, un alimento con grandísimos beneficios para o organismo: utilízase como tratamento natural para limpar os riles, debido ás súas excelentes calidades diuréticas; mellora a hipertensión; achega calcio, ferro, fósforo e xofre; axuda á dixestión e a desinflamar e pode actuar como anestésico. Este prato é algo calórico pero nutricionalmente moi completo.

Ingredientes (4 personas)

  1. 250 g de feixóns brancos
  2. 150 g de ameixas
  3. 100 g de cebola
  4. 2 dentes de allo
  5. Unhas follas de pirixel
  6. 30 ml de aceite de oliva
  7. Un chisco de sal

sReceta online en: