Amanida de pastanaga amb ceba tendra i pebrots
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 244 12%
- Azúcares
- 11g 13%
- Grasas
- 20g 29%
- Grasas saturadas
- 3g 17%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Es tallen les pastanagues en tires fines i es col·loquen en un cassó amb poca aigua bullent (la justa per cobrir les pastanagues) amb una mica de sal i es fan bullir 30 segons.
Un cop escaldades, es refresquen sota el raig d'aigua freda i es reserven.
Es pelen les cebes tendres i trossegen juntament amb els pebrots en tires fines (tall en juliana).
Es posen en un bol per a amanides les tires de pastanagues escaldades juntament amb les tires fines de les cebes tendres i els pebrots.
Es prepara una vinagreta amb l'oli d'oliva, el vinagre i la sal i es bat fins que s'aconsegueix una salsa homogènia. El condiment s'afegeix just en el moment del consum.
Un plat que en si mateix concentra una bona dosi d'antioxidants, vitamines, minerals, aigua i fibra. La pastanaga és un vegetal ric en aigua i en hidrats de carboni, molt ric en betacarotè o provitamina A, a més de contenir vitamina E; totes dues substàncies actuen com a antioxidants en el nostre organisme i ajuden a neutralitzar els radicals lliures, de manera que el consum freqüent de pastanagues contribueix a reduir el risc de malalties cardiovasculars, degeneratives i de càncer. El pebrot és l'aliment més ric en vitamina C i, com que no està cuinat, manté tota la concentració d'aquesta vitamina, sensible a la calor. La ceba, per la seva banda, també conté altres compostos antioxidants, la qual cosa finalment converteixen aquesta amanida en una bona font de vitamines, minerals i substàncies protectores de la nostra salut.
Ingredientes (4 personas)
- 400 g de pastanaga
- 200 g de ceba tendra
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- Cibulet
- 80 ml d'oli d'oliva
- 20 ml de vinagre
- Una mica de sal
sReceta online en:
