Amanida de pastanaga amb ceba tendra i pebrots

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Amanida de pastanaga amb ceba tendra i pebrots

Descargar

kcal
244 12%
Azúcares
11g 13%
Grasas
20g 29%
Grasas saturadas
3g 17%
Sal
0,5g 8%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Es tallen les pastanagues en tires fines i es col·loquen en un cassó amb poca aigua bullent (la justa per cobrir les pastanagues) amb una mica de sal i es fan bullir 30 segons. Un cop escaldades, es refresquen sota el raig d'aigua freda i es reserven. Es pelen les cebes tendres i trossegen juntament amb els pebrots en tires fines (tall en juliana). Es posen en un bol per a amanides les tires de pastanagues escaldades juntament amb les tires fines de les cebes tendres i els pebrots. Es prepara una vinagreta amb l'oli d'oliva, el vinagre i la sal i es bat fins que s'aconsegueix una salsa homogènia. El condiment s'afegeix just en el moment del consum.
Un plat que en si mateix concentra una bona dosi d'antioxidants, vitamines, minerals, aigua i fibra. La pastanaga és un vegetal ric en aigua i en hidrats de carboni, molt ric en betacarotè o provitamina A, a més de contenir vitamina E; totes dues substàncies actuen com a antioxidants en el nostre organisme i ajuden a neutralitzar els radicals lliures, de manera que el consum freqüent de pastanagues contribueix a reduir el risc de malalties cardiovasculars, degeneratives i de càncer. El pebrot és l'aliment més ric en vitamina C i, com que no està cuinat, manté tota la concentració d'aquesta vitamina, sensible a la calor. La ceba, per la seva banda, també conté altres compostos antioxidants, la qual cosa finalment converteixen aquesta amanida en una bona font de vitamines, minerals i substàncies protectores de la nostra salut.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 400 g de pastanaga
  2. 200 g de ceba tendra
  3. 1 pebrot verd
  4. 1 pebrot vermell
  5. Cibulet
  6. 80 ml d'oli d'oliva
  7. 20 ml de vinagre
  8. Una mica de sal

sReceta online en: