Alvocat al forn amb ou

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad media
Tiempo
Menys de 30 minuts
Precio medio
Precio medio
Nutri-score
Alvocat al forn amb ou

Descargar

kcal
228 11%
Azúcares
4,23 5%
Grasas
19g 27%
Grasas saturadas
3g 17%
Sal
0,5g 8%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Tallem la ceba vermella i els xampinyons a quadradets molt petits i els saltem en una paella calenta amb una cullerada d'oli d'oliva fins que es daurin. Ho salem al punt, ho escorrem amb un colador i ho reservem. Obrim els alvocats per la meitat, en traiem l'os central i buidem una mica el centre perquè quedi lloc per a l'ou. Escalfem el forn prèviament a 200 ºC, hi introduïm els alvocats sobre una safata de forn farcits amb l'ou i amb els trossets de ceba vermella confitada i els xampinyons. Fornegem durant 5 minuts. Molt important: perquè el rovell quedi líquida i la clara cremosa, hem de separar amb anterioritat els rovells de les clares, introduir al forn els alvocats només amb la clara durant 3 minuts, obrir el forn, col·locar un rovell sobre cada alvocat, la ceba vermella i els xampinyons per sobre i deixar que es cuini durant 2 minuts més. Quan traiem del forn els alvocats amb l'ou quallat, hi molem per sobre una mica de pebre i una mica de sal en escates. Ho servim a l'instant perquè no es refredin els ous.
L'alvocat es pot considerar un superaliment: la seva composició nutricional és gairebé perfecta. És un aliment cardiosaludable, gràcies a l'aportació d'àcids grassos omega 3. És font de fibra i de grans quantitats de vitamines E, C i A, la qual cosa li confereix el seu gran poder antioxidant. Conté zinc, ferro, seleni, sodi i fòsfor, ajuda en el creixement i la reparació de la massa muscular a causa de la quantitat i la qualitat de les proteïnes que conté, és antiinflamatori, repara cartílags, sacia i ajuda al sistema immunològic. Es prepara amb xampinyons, que sumen importants oligoelements i minerals com ara ferro, zinc, iode, magnesi, seleni, sodi i calci. Són font també de vitamines B, E i C, baixos en greixes, baixos en hidrats de carboni i poc calòrics. L'ou, per la seva banda, suma proteïnes d'elevat valor biològic, vitamines A, D, E i del grup B. i minerals com el zinc, ferro, seleni, sodi i fòsfor. Una recepta amb grans propietats nutricionals, amb una mica de greix, però molt saludable.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 2 alvocats
  2. 4 ous de gallina petits
  3. 50 g de ceba vermella
  4. 40 g de xampinyons
  5. 1 cullerada d'oli d'oliva
  6. Una mica de sal
  7. Una mica de pebre

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/