Feixóns con tomate
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 284 14%
- Azúcares
- 3,9g 4%
- Grasas
- 6,6g 9%
- Grasas saturadas
- 0,9g 5%
- Sal
- 0,5g 8%
Modo de preparación
Lavamos os feixóns e poñémolos a remollo a noite anterior nunha pota ampla, cubertos por auga fría o dobre do seu volume. Ao día seguinte, na mesma pota, cocemos os feixóns cubertos coa auga do remollo e agregámoslles a cenoria pelada (pero enteira), o porro limpo e partido en dous anacos e a media cebola pelada e cortada en anacos grandes.
Cando os feixóns estean cocidos, arredor de dúas horas desde que a auga empezou a ferver, separamos a cenoria, o porro e a cebola, pasámolos polo batedor e volvémoslle engadir o pasado aos feixóns.
Picamos finamente os allos e rustrímolos nunha tixola cun pouco de aceite de oliva. Antes de que collan cor engadimos o tomate pelado e cortado, rustrimos durante 10 minutos máis ata que o tomate perda o seu zume e quede reducido a un refrito. Pasamos esta salsa polo pasador de puré, deitámoslles o salteado de tomate aos feixóns e cocemos todo o conxunto durante uns 10 minutos a lume manso.
Poñemos a punto de sal, agregamos un chorriño de aceite de oliva virxe, remexemos para que se unifique o prebe do cocido e servimos quente, unha vez que repousase durante uns 10 minutos coa tapa da pota posta para que non arrefríe.
Os feixóns brancos son un alimento cun destacado contido en fósforo e vitaminas do grupo B, sobre todo de ácido fólico (B9). Destaca a presenza de magnesio, potasio, ferro, calcio, iodo, zinc e sodio. Conteñen purinas, un dato que deben ter en conta aqueles consumidores cun nivel elevado de ácido úrico. Preparalos con estas verduras supón un aumento de vitaminas A, C e E, ademais de minerais como ferro, calcio, magnesio, zinc, potasio e sodio. É unha receita equilibrada e moi saudable, aínda que algo calórica.
Ingredientes (4 personas)
- 250 g de feixóns brancos
- 100 g de tomate maduro
- 50 g de cebola
- 30 g de cenoria
- 30 g de porro, a parte branca
- 2 dentes de allo
- Un chisco de sal
- 30 ml de aceite de oliva
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
