Amanida de síndria i formatge feta
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 189 9%
- Azúcares
- 4,2g 5%
- Grasas
- 17g 24%
- Grasas saturadas
- 5g 27%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Rentem les fulles de ruca i les col·loquem com a base de l'amanida. Posem a sobre la síndria pelada i tallada en forma de boletes, uns daus de formatge feta, unes tires de ceba tendra i uns tomàquets cirerol partits per la meitat.
En el moment de servir, ho amanim amb una vinagreta elaborada amb olives negres sense pinyol tallades per la meitat, unes cullerades d'oli d'oliva i una cullerada petita de vinagre de poma. Ho remenem, posem la vinagreta a punt de sal i hi donem un toc picant amb el pebre de caiena.
Just en el moment de servir a taula l'amanida de síndria, formatge feta i tomàquets cirerol, l'amanim amb la vinagreta. Hi podem afegir una mica de fruita seca torrada per donar-hi un toc cruixent, com ara avellanes, ametlles o nous.
La síndria és una fruita especialment rica en aigua, i és una bona ajuda hidratant en l'època de més calor. En aquesta recepta es prepara en amanida amb ruca, un vegetal font de vitamines A, C i àcid fòlic, i també de minerals com ara calci i potassi. Finalment el formatge feta, aporta proteïnes d'alta qualitat, calci i vitamines A i D. Tots aquests ingredients, amb l'amaniment d'oli d'oliva verge extra, converteixen aquest plat en una recepta ben saludable i fresca per a l'estiu.
Ingredientes (4 personas)
- 100 g de ruca
- 400 g de síndrian
- 100 g de formatge fetan
- 50 g de tomàquets cireroln
- 50 g de ceba tendra vermellan
- 30 g d'olives negres sense pinyoln
- 40 ml d'oli d'oliva verge extran
- 10 ml de vinagre de Xerèsn
- Un pessic de pebre de caiena i de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
