Anxoves farcides de pebrots del piquillo
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- De 30 minuts a 1 hora

- kcal
- 217 11%
- Azúcares
- 1,2 1%
- Grasas
- 11 15%
- Grasas saturadas
- 3 14%
- Sal
- 1 10%
Modo de preparación
Obrim les anxoves i els traiem el cap i també (si es vol) l'espina central, les salem una per una i les reservem.
Escalfem en una cassola una cullerada d'oli d'oliva amb l'all picat ben fi. Quan comenci a agafar color, hi afegim els pebrots i, a foc lent, ho fem coure a poc a poc remenant de tant en tant però amb cura de no trencar-los. Quan els pebrots siguin cuits (de 15 a 30 minuts), els dividim en dues meitats.
Posem una anxova oberta, al damunt una làmina de pebrot i al damunt una altra anxova.
Passem el conjunt d'anxoves i pebrot per farina i ou per les dues cares i les fregim pels dos costats, en oli abundant molt calent, durant 2 minuts. Les posem en una plata amb paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli i posteriorment les col·loquem en una safata acompanyada, per exemple, d'una amanida d'enciam, tomàquet i ceba.
Les anxoves arrebossades són una de les formes més comunes de degustar aquest peix, i aquesta recepta senzilla ens ofereix una variació apetitosa i saludable d'incloure-les en la dieta. Les anxoves s'inclouen en el grup dels peixos blaus, que es caracteritzen per un contingut alt en greix poliinsaturat de tipus omega 3. Aquest greix és molt beneficiós per a la salut cardiovascular. Els estudis indiquen que les persones que consumeixen regularment peix blau, típic de la dieta mediterrània, tenen menys infarts que les que no en prenen. Aquest tipus de greix, present també a les nous, disminueix el colesterol “dolent” (LDL) i els triglicèrids sanguinis, i promou l'augment del colesterol “bo” (HDL). Els peixos petits com ara les sardines i les anxoves, dels quals moltes vegades es mengen les espines, resulten una font excel·lent de calci. A més, els peixos grassos aporten una quantitat important de vitamines liposolubles A i D, aquesta última necessària per a l'absorció de calci per l'organisme. Les persones que no tolerin els lactis troben en aquests aliments una alternativa molt saludable per ajudar a cobrir les necessitats d'aquest mineral. L'arrebossat enriqueix el plat en greix, per la qual cosa no és una tècnica aconsellada d'ús freqüent quan calgui disminuir les calories de la dieta. Un acompanyament de verdura variada resulta excel·lent per completar el valor nutritiu d'aquesta recepta.
Ingredientes (4 personas)
- 800 g d'anxoves
- 90 g de pebrots del piquillo
- 10 ml d’oli d’oliva
- 1 gra d’all
- 1 ou
- 10 g de farina
- Un pessic de sal
sReceta online en:
