Angurri eta feta gazta entsalada
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad
- Tiempo

- kcal
- 189 9%
- Azúcares
- 4,2g 5%
- Grasas
- 17g 24%
- Grasas saturadas
- 5g 27%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Garbitu errukulu hostoak eta jarri entsaladaren hondoan. Jarri gainean angurria zurituta eta bolatxoetan, feta gazta zati batzuk, tipuleta fresko zati batzuk eta cherry tomatetxo batzuk erditik zatituta.
Mahaira ateratzerakoan, gatzozpindu egingo ditugu eta horretarako, hezurrik gabeko oliba beltz batzuk erditik zatituta, oliba-olioaren bi goilarakada eta sagar-ozpinaren goilaradaka txiki bat erabiliko ditugu. Nahastu dena, bota gatzozpinari gatza eta kaienarekin ukitu min bat emango diogu.
Angurri, feta gazta eta cherry tomatetxoen entsaladari mahaira ateratzerakoan botako diogu hori guztia. Fruitu lehor txigorturen bat ere erabili dezakegu, ukitu kurruskaria emateko, hala nola, hurrak, arbendolak edo intxaurrak.
Angurria ur askoko fruta da, eta laguntza hidratatzaile hona da bero handiko garaian. Errezeta honetan errukula erabiltzen da entsaladan, A eta C bitamina eta azido folikoaren eta kaltzioa eta potasioa bezalako mineralen iturria den landarea. Azkenik feta gaztak kalitate handiko proteinak, kaltzioa eta A eta D bitaminak ditu. Osagai horiek guztiak oliba-olio birjin estrarekin egindako ongarriarekin bustitzen da eta plater osasun eta fresko-freskoa bihurtzen du udarako.
Ingredientes (4 personas)
- 100 g errukula
- 400 g angurrian
- 100 g feta gaztan
- 50 g cherry tomatetxoakn
- 50 g tipuleta gorri freskoan
- 30 g hezurrik gabeko oliba beltzakn
- 40 ml oliba-olio birjina estran
- 10 ml Jerez-ozpinan
- Kaiena eta gatz pixka bat
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
