Arkumea txilindron erara
- Bigarren platera
- 0 View visita
- Región
-
Aragón
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- 1 eta 2 ordu bitartean
Modo de preparación
Harategian bildotsa zatitzeko eskatuko diegu.
Gatz eta piperra botako diogu arkumeari eta geroko gordeko dugu.
Ondoren, baratxuria xafletan moztu, tipula eta piper berdea brunoise-eran moztu eta tomateak birrinduko ditugu.
Lapiko batean (itsasgaitza) edo zartagin handi batean, baratxuriak eta arkumea gorrituko ditugu (su ertain-altuan) oliba-olio birjin estra zorrotadatxo batekin. Haragia kanpotik gorritzean, plater edo erretilu batean jarriko dugu.
Olio berean tipula eta piper beltza sueztituko dugu gatz apur batekin, eta ondoren, tomate birrindua gehituko dugu (nahi izanez gero gatza bota diezakegu baita azukre apur bat ere, tomatearen azidotasuna kentzeko). Ongi irabiatuko dugu, osagaiak nahas daitezen.
Arkumea bota, ardo zuriarekin busti eta erretako piper gorria botako dugu tiretan.
Ezkai apur batekin eta erramuarekin gustua emango diogu gisatuari.
Tapatu eta su eztitan egingo dugu gutxi gorabehera ordubetez.
Erdiegosita dagoenean, saltsa nola loditu den ikusiko dugu eta, beharrezkoa bada, haragi-salda edo ur beroa gehituko dugu egosketa ez eteteko.
Bero zerbitzatzen da, eta hurrengo egunean hobea dagoen gisatu horietako da.
Ingredientes (4 personas)
- 1 kg Aragoiko Ternasco edo arkume zatitu
- 4 baratxuri-ale
- 1 tipula
- 1 piper berde
- 200 g. piper gorri erre tiretan ebakita
- 5 tomate heldu
- 250 ml ardo zuri
- 1 erramu-orri
- Ezkaia, zotz edo espezia gisa
- Oliba-olio birjin estra
- Piperbeltz beltzan
- Gatzann
- 1 edalontzi ardo zurin
- Erramuan
- Oharra: haragi-salda edo ura (egosketa erdi aldera bota beharko balitz)
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
