Bacallau encebolado e salsa de tomate

  • Segundo prato
  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad baja
Tiempo
De 30 minutos a 1 hora
Bacallau encebolado e salsa de tomate

Descargar

kcal
151 8%
Azúcares
3g 3%
Grasas
2,4g 3%
Grasas saturadas
0,4g 2%
Sal
1g 12%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Fritimos nunha tixola a lume moderado os anacos de bacallau e reservamos. Nunha cazola con pouco aceite cociñamos a lume suave a cebola cortada en tiras finas, cun pouco de sal. Unha vez sofrita a cebola engadímoslle unhas culleradas de salsa de tomate caseira e poñemos a punto de sal. Sobre isto damos un quecemento aos anacos de bacallau fritos e servimos nunha fonte cunha base de cebola e tomate sobre a que colocamos os anacos de bacallau e rematamos botando un pouco de perexil picado.
O bacallau é un dos peixes brancos máis apreciados e consumidos. O seu contido graxo é moi baixo e as súas proteínas son de boa calidade. Neste caso, elixiuse como acompañamento a cebola e a salsa de tomate, polo que a cantidade de graxas do prato non vai aumentar, mentres que vai verse enriquecido en vitaminas, minerais. Polo tanto, pódese dicir que o prato estaría indicado tanto para persoas con problemas de exceso de peso, como para quen presente niveis elevados de colesterol ou triglicéridos en sangue.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 600 g de bacallau Skrei
  2. 100 g de cebola
  3. 40 g de tomate frito
  4. Perexil
  5. 15 ml de aceite de oliva
  6. Un pouco de sal

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/