Batut de nabius i iogurt
- Postres
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- Menys de 30 minuts

- kcal
- 116 6%
- Azúcares
- 14g 16%
- Grasas
- 3,6g 5%
- Grasas saturadas
- 2g 10%
- Sal
- 0,1g 2%
Modo de preparación
Aboquem en un vas de batedora els iogurts naturals, la meitat dels nabius, el sucre i la llet, tot acabat de treure de la nevera. Ho triturem fins que aconseguim una textura fina i cremosa. A banda, triturem la resta dels nabius amb una cullerada de sucre per tal de formar un puré fred de fruita.
Ho servim en una copa, amb una base de puré de nabius i/o de iogurt, després el batut i decorat amb algun nabiu sencer que haurem reservat. Podem substituir els nabius per qualsevol altre fruita del bosc al nostre gust, com ara mores, gerds o maduixes silvestres. Si volem conservar el batut a la nevera, caldrà que ho fem en un recipient tancat i si és possible de vidre, perquè no absorbeixi olors ni sabors aliens als ingredients del batut.
El iogurt és un aliment beneficiós que pot formar part d'una alimentació saludable aportant-hi aspectes molt positius, a més de ser el lacti més fàcilment digerible. Entre les seves propietats nutritives destaca la presència de proteïnes de valor biològic elevat, de calci i de fòsfor. Es prepara amb nabius, en els quals destaca la presència d'antioxidants. Tot i que en la recepta apareix el sucre afegit, se'n pot prescindir perfectament, ja que els lactis sencers i els nabius, o qualsevol altre fruita del bosc, ja aporten intensitat de sabor suficient. Ara bé, també es pot substituir per edulcorants acalòrics, que no produeixen alteració dels nivells de sucre en la sang.
Ingredientes (4 personas)
- 4 iogurts naturals
- 150 g de nabius vermells
- 100 ml de llet
- 20 g de sucre
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
