Brócoli con nata e queixo ao forno
- Primeiro prato
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad baja
- Tiempo
- De 30 minutos a 1 hora

- kcal
- 247 12%
- Azúcares
- 3g 3%
- Grasas
- 20g 29%
- Grasas saturadas
- 8g 39%
- Sal
- 1g 11%
Modo de preparación
Limpamos o repolo do brócoli e cortamos en pólas. Cocemos nunha cazola con auga fervendo cun pouco de sal durante 5 minutos. Escorremos o brócoli da auga de cocción e somerxemos en auga con xeo durante 1 minuto para cortar a cocción interior e fixar a cor verde. Volvemos a escorrer e colocamos sobre unha fonte apta para o forno. Tamén o podemos cocer no microondas, resultando menor a perda de nutrientes ao non se producir auga de refugallo (remollar as pólas de brócoli baixo o chorro da billa, colocar nun recipiente apto para microondas e cociñar a máxima potencia uns 6 minutos, comprobar o punto e cociñar algo máis se fose necesario)
Cortamos moi fina a cebola e o dente de allo, sofritimos nunha tixola cunha cullerada de aceite de oliva ata que se douren, agregamos o touciño cortado en cadradiños e sofritimos o conxunto. Botámoslle o sofrito sobre o brócoli, mesturamos o queixo relado e a nata para cociñar e tamén os vertemos sobre o brócoli. Introducimos no forno a 200º C durante 10 minutos ou ata que se desfaga o queixo e gratine lixeiramente a superficie. Servimos quente acabado de sacar do forno.
O brócoli é un vexetal de folla verde que achega excelentes nutrientes para o organismo, antioxidantes, multitude de vitaminas e minerais, e fibra, entre outros. Na súa composición nutricional salienta a presenza de potasio, calcio, ferro, e vitaminas A, K, B9 e B12. Prepárase con touciño, un alimento baixo en azucre e fonte de proteínas, ferro, calcio, iodo, zinc, sodio, graxa, colesterol e vitaminas C e ácido fólico. A presenza de queixo relado suma calorías e máis presenza de graxa saturada; porén engade tamén certos minerais en gran cantidade, como o calcio. Debido á gornición, que engade calorías e graxa, recoméndase un consumo máis ben ocasional, aínda que é unha alternativa atractiva para tomar un beneficioso prato de verdura.
Ingredientes (4 personas)
- 600 g de brócoli
- 1 ceboliña fresca
- 1 dente de allo
- 100 g de touciño
- 50 g de queixo relado
- 50 g de nata para cociñar con 18 % graxa
- 20 ml de aceite de oliva
- Un pouco de sal
Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/
