Carbassons farcits de samfaina

  • 1869 visitas
Dificultad
Dificultad
Tiempo
Carbassons farcits de samfaina

Descargar

kcal
110 6%
Azúcares
5g 6%
Grasas
7g 10%
Grasas saturadas
2g 12%
Sal
0,5g 9%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Fem servir un dels dos carbassons per a la samfaina i l'altre per farcir. El que farem servir per farcir, el trossegem en rodanxes gruixudes i les coem durant 10 minuts en aigua bullent amb sal. Passat aquest temps, les escorrem i buidem amb una cullereta; ho reservem per després farcir. Per preparar la samfaina comencem escaldant els tomàquets en aigua bullent durant 2 minuts. Els refresquem en aigua freda, els pelem i els tallem a daus. Rentem i tallem l'altre carbassó, amb pell, a daus petits i fem el mateix tall a les cebes i el pebrot verd. Els alls els filetegem. Escalfem l'oli en una cassola ampla i ofeguem la ceba sense que agafi color. Afegim el pebrot verd, el carbassó, el tomàquet i els alls, deixem que es cuini durant 35 minuts a foc suau, hi afegim el punt de sal i reservem. Pot ser que calgui posar a punt d'acidesa amb una mica de sucre. Escorrem la samfaina en un colador i, amb el suc que deixi anar, enriquim una salsa de tomàquet casolana. Amb una cullerada de la samfaina escorreguda farcim els carbassons cuits i buidats, aboquem per sobre una mica de salsa de tomàquet i acabem amb el formatge mozzarella. Introduïm en el forn, prèviament escalfat a 180 ºC, fins que estiguin gratinats. Ho servim calent amb una mica de julivert trossejat per sobre.
El carbassó és un vegetal gairebé sense contingut calòric que presenta importants beneficis per a l'organisme. És una bona font de fòsfor, magnesi, potassi i calci, així com de vitamines C, B3 i A. La samfaina és un plat format per diferents verdures, entre les quals hi ha la ceba, el tomàquet, el carbassó i els pebrots. És una bona dosi de vitamines i minerals, ja que són vegetals amb un gran poder nutritiu; però, poden perdre propietats durant la cocció. Destaca la presència de fibra, magnesi, calci, ferro, potassi, fòsfor i zinc, i de vitamines A, D, E, K i del grup B. És una recepta saludable, tot i que la presència de formatge parmesà suma greix i calories.

Ingredientes (4 personas)

  1. 2 carbassons mitjans
  2. 100 g de ceba
  3. 200 g de tomàquet natural
  4. 100 g de pebrot verd
  5. 2 grans d'all
  6. 20 ml d'oli d'oliva
  7. Una mica de sal
  8. 2 g de sucre
  9. 50 g de salsa de tomàquet casolana
  10. 40 g de formatge parmesà ratllat
  11. Unes fulles de julivert

Receta online en: eroski.es/productos-locales/recetas/tortilla-bacalao-al-estilo-sidreria/