Chimichurri saltsa
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad para principiantes
- Tiempo
- 30 minutu baino gutxiago

- kcal
- 238 12%
- Azúcares
- 1,7g 2%
- Grasas
- 25g 36%
- Grasas saturadas
- 4g 18%
- Sal
- 0,4g 7%
Modo de preparación
Sukaldeko robot batean edo irabiagailuko edalontzian jarriko ditugu tipuleta freskoa, baratxuri aleak eta kontserbako piperminak eta txikitu egingo ditugu, baina pure egin gabe, pixka bat antzeman daitezen.
Atera robotetik edo edalontzitik eta tapa daukan beirazko ontzi batean sartuko ditugu oliba-olioa, ozpina, gatza eta espeziekin batera (denak txikituta).
Nahastu saltsa eta utzi 2 orduz hozkailuan. Gero, giroko tenperaturan erabiliko dugu haragia, barazkiak edo arrain erreak gozatzeko.
Saltsek urtsutasuna eta zaporea ematen diete platerei, baina askotan aparteko kaloria- eta koipe-karga ere izan ohi dira. Horixe izan daiteke saltsa oso energetiko honen kontrapuntuetako bat, olio asko baitu, baina koipeak kardio osasuntsuak dira, eta egiaztatuta dago oliba-olioak kolesterol-maila erregulatzen laguntzen duela, beste onura batzuen artean. Ontzutzeko ere erabil daiteke, prestatu baino lehen ongi xukatzen diren elikagaiei zaporea emateko. Aromatikoa izatean eta zapore bizia gehitzean, platera gatza gabe presta dezakegu, ohitura oso gomendagarria Osasunaren Mundu Erakundeak (OMS) gomendatutakoaren bikoitza kontsumitzen baitugu.
Ingredientes (4 personas)
- 2 baratxuri alen
- 20 g tipuleta freskon
- 2 pipermin kontserbann
- 100 ml oliba-olio birjinan
- 20 ml ardo-ozpinn
- 4 g gatzn
- Espeziak: ezkai lehorra, kuminoa, perrexila eta piperrauts gozoa
sReceta online en:
