Crema lleugera de peix amb tomàquets
- 0 View visita
- Dificultad
- Dificultad media
- Tiempo
- D'1 a 2 hores

- kcal
- 218 11%
- Azúcares
- 3,7g 4%
- Grasas
- 5,9g 8%
- Grasas saturadas
- 1g 5%
- Sal
- 1g 12%
Modo de preparación
Posem al foc en 2 litres d'aigua un gra d'all i una mica de ceba i julivert. Quan l'aigua comenci a bullir, hi afegim el rap net i amb espines, i el lluç tallat i condimentat. Ho fem coure durant 20 minuts. Després, colem el brou i el passem a un altre recipient.
A part, en una paella, preparem un saltat amb ceba tallada a rodanxes fines i uns tomàquets cirerol. Quan la ceba estigui transparent i els tomàquets cuits, ho passem tot a una safata per fer-ho servir posteriorment. En aquella mateixa paella, amb un raig d'oli, torrem les llesques de pa sec tallades fines. Una vegada torrades, hi afegim una cullerada de pebre vermell dolç, ho remenem bé fora del foc i ho afegim al brou. Ha de bullir fins que el pa es desfaci i el conjunt formi una crema lleugera ben fina. Ho posem al punt de sal i ho reservem.
El pas següent és esmicolar la carn del rap i del lluç. La mantenim en un lloc calent. A més, obrim les cloïsses al vapor i pelem i saltem lleugerament les cues de les gambes.
Finalment, servim en cada plat el saltat de ceba amb els tomàquets, el peix i el marisc, tot en calent i amb un raig d'oli d'oliva verge i un pessic de sal en escates. Al costat, se serveix el brou cremós, molt calent, perquè cadascú se'n posi al seu gust.
Es tracta d'una crema de peix i mol·luscos exquisida. S'ha escollit peix blanc, baix en greixos i de sabor suau, que combinen a la perfecció amb les cloïsses i les gambes; i que també presenta un contingut moderat de greix i colesterol. Es pot prendre com un primer plat, com un segon plat o com a entrant. S'hi pot donar varietat preparant-la cada vegada amb combinacions diferents de peixos i mariscos. Una bona recepta per als mesos més freds.
Ingredientes (4 personas)
- 300 g de rap
- 200 g de lluç
- 100 g de cloïsses
- 200 g de gambes pelades
- 100 g de ceba
- 200 g de tomàquets cirerol
- 1 gra d'all
- 100 g de pa sec
- 20 ml d'oli d'oliva verge
- Un pessic de sal
- Unes branques de julivert
- 5 g de brins de safrà
- 4 g de pebre vermell dolç
sReceta online en:
