Crema lleugera de peix amb tomàquets

  • 0 View visita
Dificultad
Dificultad media
Tiempo
D'1 a 2 hores
Crema lleugera de peix amb tomàquets

Descargar

kcal
218 11%
Azúcares
3,7g 4%
Grasas
5,9g 8%
Grasas saturadas
1g 5%
Sal
1g 12%
1 de 5 estrellas. Basado en 1 valoraciones

Modo de preparación

Posem al foc en 2 litres d'aigua un gra d'all i una mica de ceba i julivert. Quan l'aigua comenci a bullir, hi afegim el rap net i amb espines, i el lluç tallat i condimentat. Ho fem coure durant 20 minuts. Després, colem el brou i el passem a un altre recipient. A part, en una paella, preparem un saltat amb ceba tallada a rodanxes fines i uns tomàquets cirerol. Quan la ceba estigui transparent i els tomàquets cuits, ho passem tot a una safata per fer-ho servir posteriorment. En aquella mateixa paella, amb un raig d'oli, torrem les llesques de pa sec tallades fines. Una vegada torrades, hi afegim una cullerada de pebre vermell dolç, ho remenem bé fora del foc i ho afegim al brou. Ha de bullir fins que el pa es desfaci i el conjunt formi una crema lleugera ben fina. Ho posem al punt de sal i ho reservem. El pas següent és esmicolar la carn del rap i del lluç. La mantenim en un lloc calent. A més, obrim les cloïsses al vapor i pelem i saltem lleugerament les cues de les gambes. Finalment, servim en cada plat el saltat de ceba amb els tomàquets, el peix i el marisc, tot en calent i amb un raig d'oli d'oliva verge i un pessic de sal en escates. Al costat, se serveix el brou cremós, molt calent, perquè cadascú se'n posi al seu gust.
Es tracta d'una crema de peix i mol·luscos exquisida. S'ha escollit peix blanc, baix en greixos i de sabor suau, que combinen a la perfecció amb les cloïsses i les gambes; i que també presenta un contingut moderat de greix i colesterol. Es pot prendre com un primer plat, com un segon plat o com a entrant. S'hi pot donar varietat preparant-la cada vegada amb combinacions diferents de peixos i mariscos. Una bona recepta per als mesos més freds.  

Ingredientes (4 personas)

  1. 300 g de rap
  2. 200 g de lluç
  3. 100 g de cloïsses
  4. 200 g de gambes pelades
  5. 100 g de ceba
  6. 200 g de tomàquets cirerol
  7. 1 gra d'all
  8. 100 g de pa sec
  9. 20 ml d'oli d'oliva verge
  10. Un pessic de sal
  11. Unes branques de julivert
  12. 5 g de brins de safrà
  13. 4 g de pebre vermell dolç

sReceta online en: